Gyorssegélyt küld a földrengés sújtotta Horvátországba a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntött arról, hogy 10 millió forint gyorssegéllyel segíti a horvátországi Sziszeki Egyházmegyét az őket ért természeti katasztrófa által okozott károk helyreállításnak támogatásában - derül ki az egyházi közleményből.

A márciusi események után ismét erős rengések rázták meg december 29-én kedden Petrinya térségét, Zágrábtól délkeletre, Horvátországban. A földrengésben számos épület, és templom is komoly károkat szenvedett, házak váltak lakhatatlanná. A természeti katasztrófa halálos áldozatokat is követelt.

Az MKPK hivatalos karitatív szervezete – olvasható a katolikus.hu-n -, a Katolikus Karitász kötelességének érzi az azonnali segítségnyújtást, és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül felhívást tett közzé adománygyűjtésre, valamint további 1,6 millió forint értékben szerzett be létfontosságú eszközöket és élelmiszereket, amelyeket a sziszeki karitász szervezetén keresztül juttatnak el a nehéz helyzetbe jutott családoknak.

A püspökök testülete kéri a hívőket, hogy imáikban továbbra is emlékezzenek meg a katasztrófa által sújtott testvéreinkről.

Horvátországi földrengés – újabb utórengések voltak

Forrás: MKPK

Kiemelt képünk forrása: MTI/AP/Darko Bandic

Iratkozzon fel hírlevelünkre!