Sikeres volt a Jónak lenni jó kampánya – megépülhet a terápiás centrum

A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában csaknem 185 millió forint gyűlt össze vasárnap késő estig; az összegből megvalósulhat egy álom, létrejöhet az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum Angyalföldön – mondta Siklósi Beatrix, a jótékonysági akció projektvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányának kedvezményezettje az Együtt az Autistákért Alapítvány. A kampány támogatói az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhattak hozzá. – Úgy tűnik, hogy most, amikor ilyen rendkívüli helyzet van, az emberek érzékenyebbé válnak és többet adnak – mondta a műsorban Siklósi Beatrix, a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth rádió csatornaigazgatója.
Kitért arra, hogy

az ötszáz forintos telefonhívásokból több mint hetven millió forint gyűlt össze.

– Ez olyan fantasztikus összefogásról tesz tanúbizonyságot, amilyenre egyikünk sem gondolt volna korábban – mondta. Beszélt arról is, hogy az elmúlt hat hétben a jótékonysági akció segítségével több információ jutott el az autizmusról a hallgatókhoz, nézőkhöz. – Mi, műsorkészítők is nagyon sokat tanultunk ezalatt, új élményekkel gazdagodtunk – tette hozzá.

– Ezzel az összeggel meg tud valósulni az álom, amiért összefogtunk: ha minden igaz, tavaszra vagy nyár elejére létrejöhet az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum Angyalföldön, a Gyermek tér mellett – mondta Siklósi Beatrix. Hozzátette, hogy a licittárgyak, amelyekből több mint 90 érkezett az idén, majdnem mind elkeltek, a megmaradt tárgyakról a www.mediaklikk.hu\jonaklennijo oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

MTI

(Kiemelt képünkön: Benkő Dóra, az Omega együttes nemrég elhunyt billentyűsének, Benkő Lászlónak a lánya (j) és Siklósi Beatrix projektvezető, a Kossuth rádió csatornaigazgatója a közmédia Jónak lenni jó! című műsorában az MTVA óbudai gyártóbázisának stúdiójában 2020. december 20-án. Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Iratkozzon fel hírlevelünkre