Süli János: Megalkuvás nélkül akarjuk megünnepelni Jézus születését

Az elmúlt hónapokban a világ és benne hazánk eddig nem látott veszélyhelyzettel nézett szembe. Egy korábban ismeretlen vírussal kellett felvenni a harcot. Az emberi élet védelme érdekében hozott intézkedések eredményeként lelassult az élet, megváltozott az emberek között az eddig hétköznapinak és természetesnek gondolt „kapcsolattartás”. Környezetünk látszólagos mozdulatlanságba dermedt.

Köszönet illeti mindazokat, akik tették és teszik a dolgukat ebben a nehéz helyzetben is. Külön köszönet az édesanyáknak, akik, ha kellett óvó- és tanítónőként is helyt álltak.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében nehéz döntéseket kellett hozni a kormánynak, az országgyűlésnek és az önkormányzati vezetőknek. Talán nem korai kijelentenünk, hogy a hazai intézkedések eredményesek voltak. Bízunk benne, hogy rövidesen fellélegezhetünk és visszatérhet az életünk a régi kerékvágásba.

Büszke vagyok arra, hogy az atomerőmű ebben a speciális helyzetben is biztos pillére volt a hazai áramellátásnak. És külön büszke vagyok arra, hogy a Paks II. projektben dolgozók is kiállták a próbát, elvégezték feladatukat.  A két új blokk építésével mi Pakson azon dolgozunk, hogy hosszú távon biztosított legyen hazánk stabil, megfizethető és biztonságos villamosenergia-ellátása. Ez Magyarország szempontjából stratégiai kérdés.

 A küszöbön álló ünnep jó alkalmat ad arra, hogy számot vessünk azzal, hogy mi fontos az életünkben. Arra, hogy erőt merítsünk a közeljövő feladataihoz szeretteink körében. Karácsony ünnepe számunkra „szent”.

Bár folyamatosan támadják, mi szelíden, de megalkuvás nélkül akarjuk megünnepelni Jézus születését.

Úgy, ahogy évszázadok óta tesszük. Vállaljuk és óvjuk keresztény kultúránkat, hagyományainkat – mindazt, amik és akik vagyunk!  

 

Áldott, békés, bensőséges Karácsonyt és mindenekelőtt jó egészséget kívánok mindenkinek!

Süli János
villamosmérnök, politikus, tárca nélküli miniszter

Adventi üzenetsorozatunk:

Potápi Árpád János: A száz év magány korszaka véget ért

Ákos: Ma a szokásosnál is intenzívebben vágyunk a békére

Andrásfalvy Bertalan: Az evangéliumi biztatás ma is érvényes

Kiemelt képünk forrása Tóth Gábor, vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre