Megérkezett a betlehemi békeláng a kormányfőhöz

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban vendégül látta a Magyar Görögkatolikus Egyházmegyék vezetőit - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök, Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye megyéspüspöke, Szocska A. Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke és Seszták István főhelynök átadták a miniszterelnöknek a betlehemi békelángot hordozó lámpást, majd egy dicsőítő énekkel alapozták meg az ezt követő ádventi beszélgetés hangulatát – mondta a sajtófőnök.

A találkozón – melyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke is – áttekintették a Magyar Görögkatolikus Egyház és a kormányzat együttműködési lehetőségeit. A vendégek Fodor Gergely kormánybiztos, a Várkapitányság vezetőjének kíséretében megtekintették a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor épületét.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája, görögkatolikus püspök a Karmelita kolostorban 2020. december 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Iratkozzon fel hírlevelünkre!