Martin Smith: Mindig van, amiért hálásak lehetünk Istennek

A Delirious? 2009-es feloszlása után a csapat frontembere önállóan folytatta a dicsőítő szolgálatát. Számára a dicsőítés élete dala. „Ez a dal egyszerűen csak az, hogy köszönetet mondjak. Milliószor. Soha nem unhatunk bele abba, hogy köszönetet mondjuk Istennek. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk. Úgy gondolom a dicsőítés egyszerűen ez. Isten kegyelméből itt vagyok és ezért mindig hálás leszek” – mutatott rá a brit énekes. „Everybody is Broken” című száma is ezt a ma is érvényes, legjobbkor érkező üzenetet támasztja alá.

A rock stílusában előadott dal Ezekiel bibliai látomására épít, amelyben a próféta egy nagy síkságon, mindenfelé csak kiszáradt csontokat lát. „»Emberfia, életre kelnek még ezek a csontok?« Így feleltem: »Uram, Istenem, te tudod.« Ekkor így folytatta: »Jövendölj ezekről a csontokról! Így beszélj: Ti kiszáradt csontok, halljátok az Úr szavát! Ezt üzeni az Úr, az Isten ezeknek a csontoknak: Nézzétek, éltető leheletet adok belétek, és megelevenedtek. Ellátlak inakkal és beborítlak hússal benneteket; bőrt húzok rátok és éltető leheletet adok nektek, és élni fogtok. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az Úr«” (Ez 37, 3-6).

Az éneket hallgatva a látomás kellős közepén találjuk magunkat. A refrének között dinamikusan elosztott és a dal részeként idézett ószövetségi szakasz Isten igéjének erejével érinti meg a szívünket. Reménységgel tölt el. Azt üzeni, hogy nem létezik az a kilátástalan helyzet, amelyből az Úr ne tudna valami csodálatosat kihozni. A szám egyben

mozgósító erejű: fel kell kelnünk tespedtségünkből,

Isten kegyelméből és leheletétől életre kell kapnunk, hogy részt vehessünk a küzdelemben, amely körbeveszi a mindennapjainkat.

Martin Smith féléves kisgyerekként kórházba került légzési rendellenességekkel. „Oxigénsátorba tettek, ez tartott életben. A szüleim folyamatosan imádkoztak, könyörögve Istenhez a gyógyulásomért és a teljes felépülésemért. Azt kérték, hogy tudjak még hangot kiadni magamból, s ha ez megtörténik, akkor felajánlják az életemet az ő szolgálatára. Hamarosan erőre kaptam, elkezdtem újra beszélni, nemsokára énekelni is, s végül

az egész életemet a hangok kiadására tettem fel.” – mesélte az énekes, aki szerint a dicsőítés élete dala, amely abban ölt testet, hogy hálát adunk Istennek. Milliószor.

 

Martin Smith koncertet ad az A38 hajón 2018 szeptemberében. Fotó: Ezazanap.hu

„Ebben a fejezetben egy olyan történet van megírva, melynek során a száraz csontok életre kelnek. Az egyedüli ok, hogy ez megtörténhetett az az, hogy Isten úgy döntött felemeli őket és beléjük leheli lelkét. Ez a leírás arra figyelmeztet, hogy önmagunkban semmit sem tudunk tenni. Az élő Isten lélegzete nélkül reménytelenek vagyunk. Gondolhatjuk úgy, hogy jól vagyunk, jól teljesítünk, de

anélkül, hogy Isten lehelete belénk jönne, felemelne, betöltené tüdőnket, önmagában semmit nem tudunk elérni, céltalanok maradunk”

– nyilatkozta egy korábbi interjújában Martin Smith.

Forrás: ezazanap.hu

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Szerelmes dal… Budapestért

Martin Smith éneke tűzbe hozza az egyházat

Egy kiváló muzsikus a háttérből: Stu G

A kiemelt képünk forrása: Pixabay

Iratkozzon fel hírlevelünkre