Rétvári: Kétszínűség, hogy a baloldal külföldön mást kommunikál, mint idehaza

Nem arra használják a mandátumukat az ellenzéki képviselők, hogy segítsék a védekezést – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Rétvári Bence, aki szerint a baloldal politikát csinál egy szakmai kérdésből, amikor egyes vakcinákat kritizál. A KDNP alelnöke azt is kifejtette, hogy az oktatás helyzete javul, a nélkülözés pedig jelentősen csökkent hazánkban.

Arra a kérdésre, hogy miért figyelmeztetett egy Facebookon közzétett videóban arra, hogy a DK felmondaná a vatikáni szerződést, az államtitkár kifejtette:

– Döntően Gyurcsány Ferenc határozza meg az ellenzék politikáját, és ő világossá tette, hatalomra kerülve csökkentené az egyházi fenntartású iskolák és a szociális intézmények támogatását.

Ezek az intézmények most ugyanazt a támogatást kapják, mint az államiak. Amikor a baloldal erre nemet mond, hátrányosan megkülönbözteti azokat, akik élve a szabad választás lehetőségével, egyházi iskolában taníttatják gyermekeiket, vagy egy egyházi fenntartású kórházban, szociális intézményben szeretnének ellátást kapni. Gyurcsány és a baloldal szemrebbenés nélkül eresztené inkább a magyar emberekre muszlim migránsok ellenőrizetlen tömegeit, mint hogy támogassa a keresztény magyar kultúrát – jelentette ki a Magyar Nemzet cikkében Rétvári Bence.  

Mint a lap írja, a KDNP alelnöke is átesett a koronavíruson. Az államtitkárt a betegség elleni küzdelemről kérdezték:

– A legfontosabb az egyéni védekezés szerepe a terjedés lassításában. Vigyáznunk kell magunkra, hogy vigyázhassunk a szeretteinkre. Szerencsére Magyarországon a társadalom nagy része megértette ezt, fegyelmezettek vagyunk, és odafigyelünk egymásra. Ehhez az is kellett, hogy a kormány az állampolgárok véleményével alapvetően egyező döntéseket tudjon hozni, ezért tartottunk nemzeti konzultációt a védekezésről, és vélhetően így sikerült elkerülni a berlinihez hasonló korlátozásellenes tüntetéseket.

A járvány ellen tehát nemzeti összefogás alakult ki, amelyből egyedül az ellenzék vonta ki magát, ők ugyanis a koronavírusra nem veszélyként, hanem lehetőségként tekintenek.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy a baloldal az orosz vakcina ellen kampányolnak, Rétvári a következőket válaszolta:

– Elképesztő, hogy a baloldal egy védőoltásból is politikai vitát akar csinálni, és ezért képes lenne emberi életeket is kockára tenni. Pikáns, hogy az MSZMP utódpártja vagy éppen KGBéla pártja kritizálja az orosz tudósok fejlesztését. Mi viszont nem azt nézzük, hogyan van felcímkézve egy vakcina, hanem azt, hogy gyors, hatékony és biztonságos megoldást nyújt-e a koronavírus ellen.  

Gyurcsányék azt mondják, hogy csak az a jó vakcina, amit Brüsszel engedélyez.

Túl azon, hogy ez nem igaz – mert az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei is az uniós és a nemzetközi sztenderdek alapján döntenek az engedélyezésről –, nagymértékben késleltetheti a vakcináció megkezdését.

A Magyar Nemzet cikkében a parlamenti légkörről is kérdezte a politikust.

– A baloldal képviselői nem arra használják a mandátumukat, hogy segítsék a védekezést.

Nincs olyan hét, hogy ne hoznának be valamilyen álhírt az ülésterembe, és ennek semmi következménye nincs a baloldalon.

A kamuvideós Korózs Lajos esetében egynapos, felmentéssel záruló vizsgálat volt. A Párbeszédben az álhíreket terjesztő Szabó Tímea ellen pedig vizsgálat sem indult. Ezek az ügyek néha röhejesek, előfordult például, hogy azzal vádolták a kormányt, hogy eltitkol bizonyos adatokat, holott a kérdéses számok korábban már részletesen elhangzottak az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Máskor viszont egészen gátlástalanok, mint az említett Korózs-féle kamuvideó, ahol egy álmentő vádolja azzal a magyar orvosokat, hogy halálba küldik a betegeiket. Az pedig a legnagyobb kétszínűség, hogy kifelé mást kommunikál a baloldal, mint amit idehaza.

Arra a kérdésre, hogy a KDNP alelnöke hogy látja a baloldal által kritizált oktatási helyzetet, Rétvári Bence így válaszolt:

– Az oktatás terén megfogalmazott ellenzéki kritikákban az a különösen visszatetsző, hogy olyan dolgokért támadnak, amelyek az ő kormányzásuk következményei voltak.

Azt állítják, hazánk lemaradt az oktatás terén, pedig a PISA-felmérésen az olvasás, a matematika és a természettudományok területén is érezhetően csökkent az alulteljesítők száma az elmúlt években.

Az is valótlanság, hogy keveset fordítunk oktatásra. A GDP-arányosan oktatásra fordított összeg az Eurostat adatai szerint az unióban átlagosan 4,6 százalék, nálunk viszont 5,1. A költségvetést nézve pedig az uniós országok átlagosan a büdzséjük 9,9 százalékát fordítják oktatása, Magyarország viszont 11 százalékot. Ez a többletráfordítás pedig hozza is a javuló eredményeket.

A Magyar Nemzet újságírójának kérdésére, mely szerint baloldal visszatérő vádja, hogy rengetegen nyomorognak hazánkban, Rétvári a következő választ adta:

– Mondja ezt az a baloldal, amely egymillió embert tett munkanélkülivé, százezreket tartott segélyen, megalázó bérekkel és sorozatos megszorításokkal sújtotta a magyarokat. Hazánkban 2010 óta a súlyos anyagi nélkülözést elszenvedők száma – az Eurostat adatai szerint – több mint egymillió fővel csökkent.

2010 óta harmadára csökkent a munkanélküliség, folyamatosan nőnek a bérek, csökkennek az adók, csökkent a rezsi, visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat, és több mint egymillió családot mentettünk meg az otthona elvesztésétől. Azoknak a száma például, akik bajba kerülnek, amikor egy komolyabb váratlan háztartási kiadásuk jelentkezik, jelentősen csökkent. Azok is lényegesen kevesebben vannak, akik nem engedhetnek meg maguknak egy egyhetes nyaralást. Ezenkívül a lakástörlesztéssel bajba kerülők száma is csökkent. Azzal, hogy Magyarország a saját lábára állt, munkát adtunk az embereknek és nem segélyt, csökkentettük a rezsit és az alapvető élelmiszerek áfáját, valamint az általános adócsökkentések révén és a minimálbér radikális növelése által, mára sokkal kevesebben vannak kitéve a nélkülözéseknek, mint a baloldali kormányok idején. Szintén nagyon fontos, hogy négyszázezerről százezerre csökkent a mélyszegénységben élők száma. Sikeres tehát a segélyezés helyett munkajövedelemre építő politika. Nem véletlenül mondta Ronald Reagan, hogy nincs jobb szociálpolitika, mint a munkahelyteremtés – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 

Forrás: Magyarnemzet.hu

Kiemelt képünkön Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Iratkozzon fel hírlevelünkre!