Törölhetik az anya és az apa kifejezést a törvényből Svédországban

Svédországban nemileg semlegessé tennék a szülőkre vonatkozó törvényt. Mindez arra a javaslatra lehet válasz, miszerint legyen gendersemlegesebb a szabályozás a sok szivárványformáció miatt - írta meg a V4NA Hírügynökség.

Svédországban a nemi egyenlőségért felelős miniszter javaslata alapján a szülőkről szóló kódex frissítését tervezik, gendersemlegesebbé téve azt.

Åsa Lindhagen vélekedése szerint „problémás és idejétmúlt”, hogy a jelenlegi szöveg szerint egy gyermeknek egy édesapja és egy édesanyja van.

A szivárványformációkban ugyanis lehet, hogy egy gyereknek két anyja vagy akár kettőnél több „szülője” van, az ő helyzetüket szeretnék most megkönnyíteni.

A kódex jelenlegi szövegét még az 1950-es években alkották meg, és a hagyományos családmodellt tükrözi apával, anyával és gyerekekkel. A zöldpárti miniszter most azzal érvel, hogy az elmúlt hetven év változásaihoz kell alkalmazkodnia a szövegezésnek. Ennek érdekében

vizsgálatot indítanak, aminek a végén akár el is törölhetik az anya és apa kifejezést.

 

Lindhagennek saját tapasztalatai is vannak e téren. A politikus korábban egy leszbikus kapcsolatban élt, ahol a párjával gyerekeik is voltak. A miniszter azt mondta ezzel kapcsolatban, hogy a gyerekét örökbe kellett fogadnia, hogy az anyja lehessen hivatalosan, és ez rendkívül furcsa volt neki.

A genderlobbiról szóló írásainkat itt olvashatják el.

 

Forrás: V4NA Hírügyönökség

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Kőkemény cenzúra a genderideológia ellen felszólalóknak

Az anya nő, az apa férfi – sajnos ez nem mindenkinek egyértelmű…

Ön hány bifób hétévest ismer?

Kiemelt képünk illusztráció.