Izrael miniszterelnöke az X-Faktor egyik nyertesével énekel

Az X-Faktor egyik nyertesével, Eden Ben Zakennel énekelte el a klasszikus „Yesh Bi Ahava” című dalt Benjamin Netanjahu. Izrael miniszterelnöke kisebb megilletődöttséggel vett részt a produkcióban, amellyel annak az alapítványnak gyűjtöttek pénzügyi hozzájárulásokat, amely a szükségben lévő idős lakosokon segít. „A koronavírus ellen van vakcina, de a magány ellen nincs” – jelentette ki az ország vezetője.

A huszonhat éves énekesnő és a miniszterelnök közös előadása különleges erőt sugároz. A generációk kölcsönös tiszteletének és az idősek iránti közös felelősségvállalás szép példája. Az mindenesetre meglepő, hogy az összefogás érdekében mire nem képes Izrael miniszterelnöke.

„Boldoggá tett, hogy együtt énekeltem Eden Ben Zaken fantasztikus énekessel egy olyan alapítvány munkáját népszerűsítve, amely az idősek jóllétével foglalkozik” – közölte a felvétel elkészítését követően Benjamin Netanjahu.

Hozzátette: örül annak, hogy a fiatalabb generáció számára is fontos, hogy betartsák az egészségügyi korlátozásokat, segítsenek a nagyszüleiken, a magányos embereken. A miniszterelnök egyúttal mindenkit arra hívott, hogy csatlakozzon a jótékonysági kezdeményezéshez.

„A koronavírus ellen van vakcina, de a magány ellen nincs. Ennek kezelése a mi kezünkben van” – jelentette ki az ország vezetője.

Igazság és hazugság, élet és halál között a szeretet megmarad – üzeni Arkadi Duchin izraeli zeneszerző gyönyörű éneke az örök szeretetről, amelyre – valljuk be – talán a legnagyobb szüksége van minden generációnak.

Forrás: Hit Rádió

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Az izraeli énekes Jézust dicsőíti könnyűzenével

Kiemelt képünkön: részlet a hivatalos klipből

Iratkozzon fel hírlevelünkre