Ezerkétszáz szociális intézménybe jut el az Opera adventi műsora

Ezerkétszáz gyermekvédelmi és szociális intézménybe jut el az Opera társulatának adventi műsora, amelyet december 20-án délután online közvetítenek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közreműködésével.

Nemzeti intézmény lévén mindenki számára kötelességünk szolgáltatni. Az adófizetők azért tartanak fenn minket, hogy minél több embert tudjunk elérni. Ebben a nehéz helyzetben az Opera társulatát is gyógyítja és felemeli, ha ilyen célokat találhatunk – mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára felidézte: az ünnepi műsorra egy szociális intézmény kérte fel az Operát, ebből nőtte ki magát az ötlet, hogy valamennyi gyermekvédelmi és szociális intézményt elérhetnénk ezzel.

– A műsor mellett az is üzenet, hogy nemcsak az állam és az adott intézmény, hanem mindannyiunk ügye a szociális ellátásban részesülők helyzete

– fogalmazott az államtitkár. Ókovács Szilveszter beszámolt arról, hogy friss felvételeikből állították össze a műsort, amelyben énekkar, zenekar, gyerekkórus, balettszám egyaránt helyet kapott; egy reprezentatív tallózás az opera értékei között. A rendhagyó karácsonyi előadáson műsoron lesznek mások mellett Csajkovszkij, Mozart, Tavener, Massenet és Händel művei.

– Több mint százezer emberről van szó, a gondozókkal együtt mintegy 170 ezer emberhez fogunk tudni így eljutni – jegyezte meg a főigazgató, aki emlékeztetett arra, hogy az Opera már hónapok óta heti négy ingyenes adást szolgáltat saját streamcsatornáján.

MTI

(Kiemelt képünk forrása: Opera.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre