Élelmiszercsomagok helyett kártyák

A járványhelyzetre tekintettel idén karácsonykor nem gyűjt tartós élelmiszert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A rászorulókat adománykártyák megvásárlásával lehet támogatni - közölte a köztársasági elnök felesége, a szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete pénteken Pátyon, sajtótájékoztatón.

Herczegh Anita a máltaiak pátyi Teaműhelyében a szervezet idei „Adni öröm!” akciójáról elmondta, hogy ez már a 24. karácsonyi ajándékozási jótékonysági gyűjtése a szeretetszolgálatnak, amelyben az ünnepi nagybevásárlásokhoz kapcsolódva szoktak tartós élelmiszert gyűjteni a hátrányos helyzetű családoknak, embereknek.

Hozzátette, hogy az idén az élelmiszergyűjtés helyébe lépnek az adománykártyák, amelyeket néhány száz forintért lehet megvásárolni a Spar üzletekben december 16-a és 21-e között.

Herczegh Anita a sajtótájékoztató után önkéntesként bekapcsolódott a koronavírus-szűrésekhez szükséges PCR-tesztek csomagolásába a szeretetszolgálat fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató műhelyében. Emellett megváltozott munkaképességű máltai munkatársakkal közösen részt vett a szervezet karácsonyi előkészületeiben is.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Adni öröm!” akciója önkénteseként karácsonyi ajándékokat csomagol a szeretetszolgálat fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató pátyi Teaműhelyében 2020. december 11-én. MTI/Bruzák Noémi

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre