Egy bejegyzés miatt keresztény ingatlanokat dúltak fel Egyiptomban

A keresztényellenes támadás az egyiptomi Mina kormányzóságban található Al-Barsha faluban történt, miután egy kopt férfi állítólag egy az iszlámot sértő bejegyzést tett közzé a Facebok-oldalán – közölte a Christian Solidarity International.

Az amerikai katolikus portálnak nyilatkozó, iszlámellenséggel vádolt férfi szerint a közösségi oldalát feltörték. Ennek ellenére feldühödött muszlimok százai támadták meg a helyi ortodox templomot (ahol a hívők épp a karácsonyi böjt alkalmából tartottak közös imádságot), valamint keresztény tulajdonban lévő lakásokat és üzleteket rongáltak meg.

A múlt héten történt támadásnak legkevesebb egy súlyos sérültje van, egy idős kopt nő, akit jelenleg is kórházban ápolnak: a szélsőséges muszlimok kövekkel és Molotov-koktéllal dobálták meg a házát, aminek következtében – egyebek mellett – komoly égési sérüléseket szenvedett.

Oszama Al-Qadi, Mina kormányzója a támadásokat követően találkozóra hívta a helybéli muszlim vallási vezetőket, akiktől azt kérte, hogy prédikációikon keresztül mozdítsák elő a békés együttélést az iszlám és a kereszténység hívei között.

A Linga.org információi szerint a felhívás nem hozott eredményeket – a keresztények elleni uszítás továbbra is terjed a közösségi oldalakon, újabb összecsapásokat eredményezve a szélsőséges muszlimok és a közösségüket védő kopt keresztények között…

Az egyiptomi keresztényekről bővebben itt olvashatnak.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

Felmentették volna a papgyilkost, most viszont halálos ítélet vár rá

Egyiptomban a törvény előtti egyenjogúságért küzdenek a keresztény nők

Murszi megbuktatásáért a koptokon állt bosszút a Muszlim Testvériség

Kiemelt képünk forrása: Linga.org

Iratkozzon fel hírlevelünkre