Burkina Faso – a genocídium és a választások hazája

Burkinában a múlt héten megtartották az elnöki választások első fordulóját. A második mandátumáért kampányoló Roch Kaborének jó esélye van megszerezni a következő öt évre is az elnöki széket – írja az International Christian Concern.

Az elmúlt néhány évben szélsőséges csoportok költöztek be az ország északi régióiba, ahol rettenetes népirtást végeznek a keresztények körében. Az eredmény: több száz halott – és több millió, földönfutóvá lett menekült.

A Hungary Helps Program ezért is küzd 2019 óta a burkinai keresztényekért.

„Az elmúlt napokat Burkina Fasóban töltöttem, ahol egyre sűrűsödnek a keresztényeket célzó terrortámadások. Legutóbb épp egy hete, advent első vasárnapján gyilkoltak meg 14, a saját templomában imádkozó, ártatlan keresztény embert. Az utunkról eddig nem számoltam be, mert azt a lehető legnagyobb titokban kellett végeznem, nehogy felkeltsem a dzsihadista terrorszervezetek figyelmét, amelyek a keresztények és a mérsékelt muzulmánok mellett a nyugatiakra is utaznak”– közölte tavalyi burkinai útja kapcsán Azbej Tristan.

A választások természetesen az egyszerű választópolgárok számára sem zajlanak egyszerűen – ugyanis a folyamatos terrortámadásoktól megrettenve rengetegen nem mernek elmenni a szavazóhelyiségekbe.

Kabore elnök, annak ellenére, hogy kormánya mindeddig képtelen volt biztosítani a választópolgárok biztonságát, biztatja a népet: „Ez Burkina demokráciájáról szól – a fejlődésről és a békéről!”

 

Még többet szeretne tudni a burkinai helyzetről? Kattintson ide!

 

Kiemelt képünk forrása: Hungary Helps

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre