Azbej Tristan: A magyar emberek szívükön viselik az ártatlanul szenvedők sorsát

A Red Wednesday (vörös szerda) kezdeményezéshez csatlakozva november 25-én vörös fénnyel festettek meg több budapesti épületet, hogy felhívják a figyelmet az üldözött, illetve vértanúságot szenvedett keresztényekre. Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár az erre az alkalomra készült videóban elmondta: a magyar emberek szívükön viselik az ártatlanul szenvedők sorsát.

November 25-én arra a 260 millió keresztényre emlékezik a világ, akik hitük miatt szenvednek diszkriminációt, megaláztatást, üldöztetést. Magyarország a Hungary Helps Program keretében elsőként vállalta fel az üldözött keresztények megsegítésének ügyét, így természetes, hogy ehhez a kezdeményezéshez is csatlakoztunk – mondta el a megemlékezésre készült videójában az államtitkár. Rámutatott:

a mártírok vérének színével megfestett épületek azt jelzik, hogy a magyar emberek szívükön viselik az ártatlanul szenvedők sorsát.

A videóban emlékeztet mindenkit arra, hogy 260 millió embert üldöznek világszerte keresztény hite miatt, és köztük tucatnyit gyilkolnak meg. – Mi tudjuk, hogy ők nem számok, hanem emberek, akiknek reményeik és terveik vannak az életben, mégis az emberi méltóságuktól megfosztva, magukra hagyatva kell élniük. Nem grafikonok görbéi ők, hanem olyan emberek, akik a mártíromságig menően is vállalták Krisztus-hitüket – mutatott rá.

Azbej Tristan szerint ők a 21. század mártírjai, akiket nem csak az üldöztetés börtönei, hanem a politikai korrektség kalodái is próbálnak bezárni. Mint fogalmazott: a sötétséget megtörő fények ezt az üzenetet jelzik nekik innen Budapestről:

nem vagytok egyedül, nem felejtünk el titeket, nem hagyunk magatokra a jövőben sem, mert Magyarország segít!

Kiemelt képünkön: A vörös színnel megvilágított Erzsébet híd és Belvárosi Nagyboldogasszony-templom 2020. november 25-én. A Red Wednesday (vörös szerda) kezdeményezéshez csatlakozva ezen a napon vörös fénnyel festettek meg több budapesti épületet, hogy felhívják a figyelmet az üldözött, illetve vértanúságot szenvedett keresztényekre.
MTI/Bruzák Noémi