Koronavírusos Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora

Merkely Béla november 16-án egy közeli családtagja koronavírus fertőzése miatt vonult karanténba, csütörtök este Facebook-posztban viszont már azt tudatta, hogy ő is megbetegedett.

Az egyetem rektora közösségi oldalán jelentette be a hírt:

„Mai napon megtartottuk a Semmelweis Egyetem Rektori fórumát, ahol hallgatóinknak is volt lehetősége kérdezni tőlem.

Ahogy halad előre a Covid-19 járvány, mindannyian látjuk, hogy kissé megváltozik az életünk, mindenkinek lesz saját tapasztalása a vírussal kapcsolatosan.

Az elmúlt napokban a családom tagjai közül többen is megfertőződtek az új típusú koronavírussal, és sajnos a hét elején az én PCR tesztem is pozitivitást mutatott, tegnap óta pedig már tüneteim is vannak.

Így már saját tapasztalatból állíthatom, hogy ez nem csupán egy nátha, de még csak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség, amely teljes embert kíván a legyőzésére.

Ennek okán mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük a megfertőződést!  Hallgatóinkra nagy szükség van a járvány megfékezésére, hiszen mint egy orvos- és egészségtudományi egyetem növendékeit, fel kell készítenünk választott hivatásukra, s mint Semmelweis Polgárok, össze kell fognunk és együtt kell helytállnunk a pandémia leküzdésére!”

Merkely rektor úrnak kitartást, mielőbbi felépülést kívánunk!

 

Merkely Béla eredeti Facebook bejegyzése itt olvasható.

Kapcsolódó cikkeink:

„Nem a koronavírus erősödött, sajnos mi lettünk lazábbak” – Merkely Béla a Vasárnapnak

Karanténba vonult Merkely Béla

Kiemelt képünk forrása: Facebook/Merkely Béla