Kőkemény cenzúra a genderideológia ellen felszólalóknak

A transzneműségről és a genderideológia veszélyeiről írt könyveket távolítottak el az egyik üzletlánc weboldaláról, magyarázatot viszont nem adtak a döntésre – számolt be oldalán a V4Na.com. Mint írják, kőkemény cenzúrával kell szembenézniük azoknak az embereknek, akik fel mernek szólalni a genderideológia és a transzneműséghez kapcsolódó mozgalom ellen. Ezt tapasztalta meg nemrég Abigail Shrier, aki arról írt könyvet, hogy a transzneműség őrülete hogyan csábítja el a gyerekeket, visszafordíthatatlan károkat okozva ezzel.

A könyv fellelhető volt a Target üzletlánc oldalán, miután azonban panaszok érkeztek rá, eltávolították a kínálatból. Ami külön érdekes, hogy a Target egy minimális követőszámmal rendelkező, a Black Lives Matter mozgalmat reklámozó felhasználó panaszára válaszolt a döntéssel.

A V4Na.com információi szerint ez a felhasználó arról posztolt a Twitteren, hogy szerinte a transznemű közösségnek válasszal tartozik a Target, hogy miért is árul egy ilyen transzfób könyvet az oldalán. Erre a posztra válaszolt a Target, amiben megköszönték, hogy felhívták a figyelmüket a problémára. Itt közölték azt is, hogy eltávolították a könyvet a kínálatukból.

Abigail Shrier-hez hasonlóan Debra Soh könyvét is eltüntették az oldalról, melyben szintén a genderelméletről és a nemi identitásról írt könyvet. Az írónő a The Post Millennial-nak adott interjújában korábban úgy nyilatkozott:

a biológiával és a nemiséggel kapcsolatos alapvető tudományos tények nem gyűlöletkeltőek.

Végül ugyan Shrier és Soh műve is visszakerült végül a Target oldalára, magyarázatot azonban a cég egyik esetben sem adott arra, hogy miért kellett levenni a könyveket a kínálatból, csupán annyit írtak: széles választékot szeretnének kínálni vásárlóiknak, ezért visszatették a könyveket. A zavarért pedig elnézést kértek.

Forrás: V4Na.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre