Böjte Csabát kórházba kellett szállítani

Mint arról lapunk is beszámolt, a hétfői napon Csaba testvérnél koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. Erről Facebook-oldalán maga a ferences szerzetes adott hírt, a tőle megszokott, örökké derűs hangon:

Megvolt a koronavírus teszt és sajnos pozitív lett az eredmény! Ez a pozitív teszt azt mutatja, hogy nem csak a külvilágban, de már az én szervezetemben is konfliktus, háború zajlik! Ezt a csetepatét én úgy érzékelem, hogy sokat köhécselek, fáradtabb vagyok és főleg nem mehetek az emberek közé, nem tarthatok szentmisét, valószínű, hogy nem is tudnék egy órácskát beszélni köhögés nélkül…..

2016 őszén tartottam egy sorozatot az áldott békéről. Kollégáimat megkérem, hogy ezeket az elmélkedéseket adják közre esténként 18.00 órától, és ígérem, ha Isten segít, újból elkezdjük a közös élő imádkozást is!

Addig imádkozzunk – ahogy lehet, külön-külön –, hogy béke legyen a testünkben, a családjainkban, a munkahelyeken, a népek, nemzetek között, e gyönyörű nagyvilágban!

Imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtsünk békét magunkban és világunkban!

Szeretettel, Csaba testvér

A betegség azonban, mint azt Frigyesy Ágnes Szalézi Szent Ferenc-díjas újságíró Facebook-oldaláról ma reggel megtudhattuk, vélhetően súlyosbodott nála, így Barsi Balázs után őt is kórházba kellett szállítani.

Csaba atya jelenlegi állapotáról egyelőre semmi biztosat nem tudni – amint bármilyen hírt kapunk róla, természetesen Olvasóinkat is értesítjük.

Addig is: imádkozzunk érte!

Barsi Balázs atya is koronavírusos

Kiemelt képünk forrása: MTI/Biró István

Iratkozzon fel hírlevelünkre