Barsi Balázs atya is koronavírusos

Barsi Balázscsaládi liturgiája segít Húsvét méltó megünneplésében.

Koronavírusos lett Barsi Balázs atya – tudta meg lapunk a ferences szerzetestől. A Vasárnap.hu egy korábbi, ünnepi gondolatsora miatt kereste meg a legendás papot, aki telefonon arról tájékoztatta szerkesztőségünket, miután pozitív lett koronavírus-tesztje, önként vonult kórházba és kért ápolást. 

Jól vagyok, az állapotom a kezelések hatására javult – mondta munkatársunknak kiegyensúlyozott hangulatban. 

„Mindjárt jobban lettem, ahogy kezelésbe vettek a kórházban. Lélegeztetőgépre nem szorulok, csak oxigént és gyógyszeres kezelést kapok. Be van gyulladva a tüdőm közepes mértékben. Nagyon szívesen segítettem volna a gondolataimmal most is, de jelenleg azért gyönge vagyok ehhez” – mondta Barsi Balázs.

Egy nappal korábban Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes jelentette be Facebook-oldalán, hogy elkapta a vírust. Csaba testvér azt írta, „imádkozzunk, hogy mi emberek békében tudjunk élni Teremtőnkkel, egymással, és e földön élő növényekkel, állatokkal, minden teremtménnyel! Karácsonyra a béke ünnepére készülünk, teremtünk békét magunkban és világunkban!”

Lapunk is imafelhívással fordul mindenkihez; imádkozzunk a vírussal küzdő testvéreinkért és az egészségügyben dolgozókért!

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Böjte Csaba is koronavírusos, pozitív lett a tesztje

 

Kiemelt kép: Barsi Balázs ferences rendi szerzetes, a sümegi ferences templom és kolostor igazgatója a Nagyboldogasszony napja alkalmából celebrált magyar nyelvű misén a burgenlandi Boldogasszony bazilikájában 2016. augusztus 15-én.
Fotó: MTI Fotó: Filep István

Iratkozzon fel hírlevelünkre