„Korrupt Biblia” – a malajziai parlamenti képviselők újra a csúcson

Nik Muhammad Zawawi Salleh maláj parlamenti képviselő nem kér bocsánatot, amiért a Szentírást manipulált és korrupt írásnak titulálta az augusztus 26-án tartott, egyébként ittas vezetést tárgyaló parlamenti vitán. Hozzátette: a keresztényeknek nem kéne ezen megsértődniük.

Mikor a Pasir Puteh-i területi képviselő rágalmai ellen Datuk Ngeh Koo Ham keresztény politikus felszólalt (kifejtve: bár a kereszténység megengedi az alkoholfogyasztást, de maximálisan elítéli a részegeskedést és kicsapongást), Zawawi annyival válaszolt, hogy a Bibliát már rég eltorzították az eredeti jelentésétől – írja a persecution.org.

Zawawi megszólalását heves tiltakozás követte a malajziai keresztény csoportok részéről. A Sarawaki Egyházak Egyesülete felszólította a politikust, hogy vonja vissza állításait és nyilvánosan kérjen bocsánatot.

Kelvin Yii keresztény parlamenti képviselő arról beszélt; szerinte egy politikusnak abban kéne példát mutatnia, hogyan lehet a nagyobb egység felé kormányozni az országot, nem pedig a megosztottságot erősíteni.

Erre válaszul Zawawi közölte: 

„Nincs joguk (a keresztényeknek – a szerk.) megbántódniuk. Amit mondtam, nem egy sértés, hanem tény.”

A muszlim többségű Malajziában a keresztények csupán a lakosság 9-10%-át teszik ki (~3 millió fő), aki malájnak születik, automatikusan muszlim is lesz. Emellett illegális tettnek minősül egy maláj muszlimot kereszténységre téríteni, a szürke zóna pedig az önszántukból áttérni kívánó muszlimok csoportjánál kezdődik, amely népréteg „létezését” a kereszténység számlájára könyvelik el, így a keresztényeket és a frissen megtérteket is kemény üldöztetésnek teszi ki a jelen politikai vezetés.

 

A Malajziával foglalkozó további cikkeink ide kattintva olvashatók.

Kiemelt képünk forrása a Pru di Sinar.

Iratkozzon fel hírlevelünkre