Chicago, Szűz Mária, Biden – és a halott Isten

Chicago egyik plébániáján ismeretlen elkövetők lefestették egy Szűz Mária-szobor arcát, a templom falára pedig a „GOD IS DEAD” (Isten halott) feliratot, valamint az USA új elnökének vezetéknevét pingálták.

Az elkövetők kiléte egyelőre ismeretlen, a november 8-án este 11 óra táján észrevett rongálást már másnap helyrehozták. Az incidens ügyében helyi nyomozóiroda nyomoz – számolt be az esetről a Catholic News Agency.

A megrongált templomot 1886-ban kezdték építeni, a hozzá kapcsolódó plébánia azonban már hat évvel korábban létrejött, főként azzal a céllal, hogy a település lengyel katolikus közösségét szolgálja.

A plébánossal, valamint a Chicagói Egyházmegyével a sajtó ezidáig nem tudta felvenni a kapcsolatot.

2020 folyamán a kontinenst elborították a keresztény szimbólumokat érő támadások. Egyedül New Yorkban három Szűz Mária-jelképet érintő incidens történt. Az egyik, június elsejei vandalizmus során úgyszintén az „Isten halott” feliratot alkalmazták.

Július másodikán Indianában lefejeztek egy Szűz Mária-szobrot.

Július 11-én három incidens is történt: egy floridai ember furgonnal hajtott be a Béke Királynéjáról elnevezett katolikus templomba Ocalában, majd bentről felgyújtotta azt; valamint egy 249 éves, Szent Juniper Serra által alapított templomot is felgyújtottak. Tennessee államban szintén egy Szűz Mária szobrot fejeztek le.

A fentiekhez hasonló esetek gyakorisága sajnálatos módon nem csökkent az elmúlt hónapokban…

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásaink:

A szobordöntögető fekete BLM-aktivisták bokszzsákjai lettünk

Lefejezték Kis Szent Teréz szobrát Amerikában

 

Kiemelt képünk forrása: St. Mary of Perpetual Help-All Saints-St. Anthony chicagói plébánia

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre