Matt Redman Jézus nevének erejéről énekel

Matt Redman október végén egy egészen új dallal lepett meg bennünket. A dicsőítő zene egyik meghatározó alakja a lényegre irányítja a figyelmünket. Jézus nevének ereje egyben az Isten Fiának hatalmát is jelenti. „Mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül” – olvashatjuk a rómaiakhoz írt páli levélben. Az angliai énekes éppen ezt teszi új dalával.

„Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetnénk” – vallotta meg Péter és János apostol, miközben a főpapok elé hurcolva faggatták őket hitükről. Matt Redman művészetének és életének középpontjában Isten dicsőítése áll; az a fajta dicsőítés, amely több mint zene és előadás. Az ember egész életét kérő önátadásban fedezhető fel.

A te neved – énekli az előadó Jézus Krisztusnak szóló dalát – az én elsődleges védelmem és az utolsó Ámenem. Ez az a név, amely felemel, ha nem bírok állni, és elkap, amikor az életem végéhez érek. Jézus neve a legnagyobb erősségem, aki küzd értem, megszabadít a terheimtől. 

Emiatt, még ha rázkódik is a föld, akár küzdelmes kiáltások között vagy tomboló viharban, de magasztalni méltó Jézus Krisztus nevét – üzeni a dal. Az ének üzenete megjeleníti az égiek és a földiek dicsőítésének egységét, amikor azt halljuk: „amíg lélegzem itt a földön, énekelem a te nevedet, és majd az első lélegzetemmel is odaát a mennyben.”

Halottak napjának temetőillatú üzenetei között Matt Redman dala megnyitja előttünk a mennyei távlatokat, ahová mindannyian igyekszünk, és ahová éppen Jézus Krisztus keresztáldozata révén meghívást kaptunk mindnyájan. Megemlékezve az elhunyt szeretteinkről, imádkozva értük, tekintsünk ezen a napon a kereszten is élő Jézus arcába, és mondjuk ki bizalommal az ő nevét. A Feltámadott sírjánál megjelenő ragyogó külsejű férfiak tőlünk is azt kérdezik ma:

„Miért keresitek az élőt a halottak között?”

 

Gável András

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Matt Redman: A kiolthatatlan dicsőítő

Matt Redman: Mercy

Kiemelt képünk forrása: Matt Redman hivatalos You Tube-videójának részlete.

Iratkozzon fel hírlevelünkre