Többször megütött egy papot egy abortuszpárti tüntető Lengyelországban

Lengyelországban egy abortuszpárti tüntető megütött egy papot, az esetről videó is készült. Templomokat, szobrokat rongálnak meg, katolikusok millióit sértegetik, jelmondatuk pedig: „Ez háború" - idézte fel a V4NA hírügynökség.

Fejen és hason ütött egy papot egy abortuszpárti tüntető egy lengyel kisvárosban, Myslibórz-ban. A támadásra az után került sor, hogy a tüntetők egy benzinkútnál gyertyákat gyújtottak, a benzinkutas pedig a pap segítségét kérte ahhoz, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy életveszélyes egy töltőállomáson tüzet gyújtani.

A Keresztelő Szent János plébánia kiérkező papját az egyik tüntető inzultálni kezdte, és amikor megtudta, hogy pap, még jobban feldühödött: fejen és gyomron ütötte az atyát. Az esetről videó is készült. 

Az elmúlt hetekben Lengyelország-szerte több tüntetés is zajlott, miután a lengyel alkotmánybíróság új határozatában szigorított az abortuszra vonatkozó követelményeken. Az abortuszpárti, sokszor radikális feminista és liberális tüntetők rendszeresen támadják a katolikus egyházat, templomokat, szobrokat rongálnak meg, szentmiséket zavarnak meg, az egyház jelképeivel gúnyolódnak, ezzel több millió katolikust megsértve. Jelmondatuk: „Ez háború!”

MTI/EPA-PAP/Radek Pietruszka

„A templomok elleni támadások valójában a keresztény örökség és identitás, valamint a törvényes rend elleni támadások, melyet Lengyelországban a katolikus egyház erkölcsi ereje jelképez” – így fogalmazott a V4NA-nak Jerzy Kwasniewski, a lengyel Ordo Iuris kutatóintézet elnöke. Rámutatott: a támadások elfajulásával – mely mögé a teljes lengyel ellenzék beállt – a zavargásokkal, a szervezett templomrongálásokkal és a vandalizmussal egyre kevesebben tudtak azonosulni. „Nyilvánvaló, hogy az Alkotmánybíróság ítélete csak ürügy a tüntetésekre és az utcai agressziókra a #ToJestWojna (Ez egy háború) hashtag alatt” – tette hozzá.

Forrás: V4NA

A témában ajánlott cikkeink:

Megölöm, mert nem érzem, hogy szeretem – abortuszpropaganda az Azonnalin

Szent II. János Pál pápa szobrát is meggyalázták az abortuszpárti tüntetők

Alkotmányellenes a beteg magzatok művi vetélése Lengyelországban

Iratkozzon fel hírlevelünkre