A 23 hetes baba, aki túlélte a hullaház hűtőjét

Életjelek híján halottnak nyílvánították a kisbabát. A temetkezési vállalkozó vette észre, hogy még él.

A koraszülött babát élve találták meg, miután 5 órát töltött el egy hullaház hűtőjében. A mexikói Pueblában, október 21-én 23 hetesen világrajött gyermeket néhány perccel a szülés után – életjeleket nem találva – az orvosok halottnak nyilvánították. A temetkezési vállalkozók hat órával később érkeztek meg a holttestért, azonban a hűtőből kivéve élve találták a kisbabát – adta hírül a Daily Mail angol hírlap.

„Mikor megérkeztünk, azt láttuk, hogy sír és mozgolódik. Értesítettük az apát, aki szintén látta őt, majd szóltunk a halotti bizonyítványt kiállító orvosnak is, hogy jöjjön azonnal” – számolt be az esetről Miguel Angel Flores, a temetkezési vállalkozás tulajdonosa.

A hajnali fél ötkor született babát tíz órakor találták meg a hullaház hűtőjében. A jelentések szerint a hűtő a rendeltetésének megfelelően működött.

A baba azonnali orvosi ellátást kapott, jelenleg a pueblai La Margarita kórház neonatális intenzív osztályán ápolják.

A mexikói eset csak egy a sok közül, hiszen az elmúlt évtized alatt az extrém koraszülött kisbabák túléléseinek száma megduplázódott (2008-ban tízből két 23 hetes kisbaba maradt életben, ma már tízből négy), köszönhetően az új módszereknek és a BAPM (British Association of Perinatal Medicine) új iránymutatásának is, mely külön protokollt hozott létre a 27 hétnél korábban született babák ellátására.

 

Életvédelemmel kapcsolatos cikkeinket a képre kattintva olvashatják:

 

Kiemelt képünk forrása: Right to Life

Iratkozzon fel hírlevelünkre