Fekete-Győr magyar hangja: Gerő Ernő

Nincs abban semmi meglepő, ha egy Lenin-fiú Lenin-fiúként, magyarán a bolsevista bolsevistaként viselkedik. Legalább nem fedik el a valódi arcukat. A legtöbb probléma világszerte abból adódik, hogy bizonyos politikai mozgalmak beállítják magukat valaminek, aminek semmi köze a valósághoz. Az amerikai demokraták mondjuk a kékgallérosok pártjának, a tory-k vagy a német kereszténydemokraták jobboldaliaknak és így tovább. Ezért amikor a hazai ellenzék egyre több tagja megteszi nekünk azt a szívességet, hogy az 1940-es évek végét idéző módon beszél, akkor azt akceptálni kell. Hiszen erről szól az ellenzéki egység gondolata is – mit nem adna a mostani rigmusokat látva Rákosi, aki 70 évvel ezelőtt már megálmodta, hogy a pártprogramokat félretenni és közösen indulni pont azért szükséges, hogy a jobboldali, klerikális reakciót legyőzhessék a demokrácia zászlóvivői -, a teljes leszámolás kívánása (Donáth Ferenc is sokkal előttük elmondta, hogy nekik az ellenség nem oroszlán, hanem patkány, mégpedig döglődő patkány) vagy a jelenleg kormányzó és az országot működtető réteg kisemmizése, ellehetetlenítése.

Hiszen erről beszélt legutóbbi közéleti performanszában Fekete-Győr András, aki ha annyira nincs is beágyazva családilag a pártállami, komcsi mamelukok közé, mint Donáth Anna, de azért az ő nagyapját sem gyanúsította soha senki jobboldali elhajlással.

Budapest, 2019. május 26.
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszél a Momentum eredményváró rendezvényén a fővárosi Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.
MTI/Illyés Tibor

Felesleges köröket nem futnék, de rendben, jegyezzük meg: senki nem felelős azért, hogy a felmenői miket követtek el. Egyedül egy esetben lehet ezt felróni, akkor viszont kötelező: ha pontosan ugyanolyan szellemiséggel járnak el, mint szüleik, nagyszüleik és egyébként felhasználnak minden általuk rabolt javat és kialakított hálózatrendszert. Felteszem, ha Göring unokája egy Göring által elrabolt műkincset mindenhol büszkén mutogatna, akkor fel lehetne tenni a kérdést, hogy ugyan milyen alapon teszi ezt, hogy van hozzá bőr a pofáján? Tehát amikor Apró meg Donáth nagypapák kacsintanak ránk képzeletben, hadd mondhassuk teljesen joggal, hogy helló, komcsik!

No, de vissza Fekete-Győrhöz. Hiszen miket is mondott a lánglelkű forradalmár, Fekete-Győr András? Csak a teljesség igénye nélkül: fideszteleníteni kell a közéletet, le kell váltani a köztársasági elnököt, meneszteni szükséges Polt Pétert és eljárást indítani vele szemben – kivéve, ha feldob másokat, akkor esetleg megúszhatja a börtönt -, meg eleve, korszakot és rendszert fognak váltani 2022-ben, nem kormányt. És persze a legjobb mondata is álljon itt, miszerint nem tartja kizártnak, hogy Orbán Viktor örökre valamelyik keleti államba menekül, ha elveszti a Fidesz-KDNP a választásokat.

András, legyünk egyértelműek. Keletre menekülni a ti szellemi elődeitek szokása, például a momentumos nagyfaterok lelki társa, Rákosi Mátyás tett így. A családi legendáriumban ezért maradhatott meg ez a keletezés.

Fekete-Győr kijelentéseiből két dolog következik és mindkettő pontosan ugyanolyan fontos.

1. Ne szerezzük meg nekik azt az örömet, hogy bagatellizáljuk valódi céljaikat. Mert amikor egyesek olyan húrokat pengetnek, hogy párbeszéd volna szükséges, ki kéne egyezni meg azt súgják, hogy a Momentumnak is vannak azért nemzeti jellegű megnyilatkozásai, hiszen megtartanák a határon túli magyarok állampolgárságát, akkor a lényegtől távolodunk el. Ezeken az embereken lehet – meg kell is – nevetni, ugyanakkor egy pillanatig sem tehetünk úgy, mintha nem jelentenének valódi veszélyt. Olyan veszélyt, amihez hasonlóval az elmúlt 10 évben még nem kellett szembenézni. Nincs értelme a velük való vitának, mert az igen, igen, a nem, nem. Hogyan egyezel meg középen a gender, a nemzet, a határvédelem, a migráció vagy a transzcendens kérdéseiről? Ezek kibékíthetetlen ellentétek, mert vagy elhisszük, hogy igazunk van és így rendíthetetlenek leszünk vagy kételkedünk önmagukban. No, utóbbi esetben érzi azt az ember, hogy itt tárgyalni kell. Lássuk tisztán, hogy a vesztünkre törnek, legalábbis egzisztenciálisan el akarnak minket pusztítani, mindezt azért, mert más a véleményünk és szemben az elmúlt évtizedek jól idomított jobboldaliságával, amihez túlontúl hozzászoktak, mi nem adjuk át további értékeinket harc nélkül.

Azért tartanak minket konfliktuskeresőnek és -generálónak, mert megszokták, hogy a jól nevelt konzervatív haptákba vágja magát. Mi nem ezt tesszük, ezért sivalkodnak. Hadd szokják.

2. Mindenki nevezze őket a valódi nevükön. Ha puhító jelzőket használunk, őket erősítjük. Éppen a napokban bizonyosodott be, hogy Lengyelországban is képesek felfordulást kelteni, akkor is, ha éppen nincsenek hatalmon. A valódi neveik pedig nem liberálisok, baloldaliak és egyebek, hanem újpogányok, halálkultusz-hívők és politikai sátánisták. Legyen szó a BLM-ről, a lengyel feministákról, Fegyáról és Dobrevről, ezek mind ugyanannak a hálózatnak a tagjai, a felfordulás mélyén pedig ugyanazok a céljaik. Ne szépítsük a valóságot, mert ezzel megtévesztjük a választókat és elkényelmesítjük őket az összecsapás előtt.

Ha megfelelően felkészültek vagyunk, nem érhet váratlanul a támadásuk. Ám ehhez szükséges, hogy ne áltassuk magunkat blődségekkel és annak nevezzük őket, amik valójában. Készüljünk, dolgozzunk, hogy Fekete-Győr Andrást 2022-ben hazaküldhessük. Aztán, hogy az neki Franciaország vagy Románia, majd a Momentum Dr. Doktor Sándor tagozata eldönti.

 

Trombitás Kristóf

A szerző további írásai ide kattintva olvashatók.

Kajdi, Nagy, Enyedi és a többi rettegő

Iratkozzon fel hírlevelünkre