Magyar vagyok, ezért érintett is – Pintér Béla a Vasárnapnak

Talán nem megszokott számunkra azt hallani, hogy a keresztény tematikájú alkotásairól ismert előadó olyan dalt komponáljon, amelyben kifejezi a hazája iránti szeretetét. Pintér Béla énekes nem rejti véka alá sem hitét, sem magyarságtudatát. Legalábbis erről árulkodik az ’56 él című szerzeménye.

A hazaszeretet és a hit Jézus Krisztusban nem egymásnak ellentmondó fogalmak Pintér Béla gyönyörű, az október 23-i nemzeti ünnepünkre emlékező dalában. A kereszténység tiszteli az embert, a személyt, az országot és nemzetet. Isten számára személyesen fontos Magyarország, ahogyan ezt jól példázza az énekes szerzeménye.

„Nálunk az ávós fekete autón járt. / Pedig vártuk, hogy új tavasz ébred, / És eljön a hosszú forró nyár, / De csak jéghideg tél jött, / És itt maradt 33 éven át” – halljuk a dal sorait. Feltehetjük magunknak a kérdést: vajon elvonult az a szíveket gondosan hibernáló istentelen hideg? Vagy csak sunyi formákba rejtőzik előttünk, és figyelemelterelő rettegésében tart bennünket, hogy végül elfelejtsünk már a Lényegre figyelni?

„Magyarok voltunk, magyarok leszünk”, de csak abban az esetben, ha visszatalálunk ahhoz, aki az életünket egyedül értelmessé teheti. Pintér Béla éneke a sorok között valahol erről is szól. A legtermészetesebb hangon. „Magyar vagyok, ezért érintett is. Október huszonharmadikáról írni számomra természetes volt” – mondta el az énekes, keresztény előadó – akinek családja révén van személyes kötődése a forradalmi eseményekhez.

 

Kapcsolódó, olvasásra ajánlott írásunk:

Minden időmet Istennel töltöm – Pintér Béla a Vasárnapnak

A kiemelt kép forrása: Vasárnap.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre