Új portál indult a katolikusellenes támadások követésére

2020-ban több, régről ismert probléma ütötte fel újra a fejét, például a világjárvány, vagy éppen az amerikaiak antikatolicizmusa – írja a Catholic Arena. Az újonnan indult portál kifejezetten a katolikusokat ért erőszakos – direkt és indirekt – atrocitásokat gyűjti egybe.

Az elmúlt hónapok Amerikája olyan keresztény- és katolikusellenes megmozdulásoknak ágyazott meg, amelyek az 1800-as évek Ku Klux Klánjának is a becsületére váltak volna. Nem csak a szobordöntögetésről van szó, természetesen… Például az, hogy a demokraták egy leprásokon segítő szentet fehér felsőbbrendűséggel vádolnak, semmilyen szempontrendszer szerint nem elfogadható – ahogyan erősen problémás Amy Coney Barrettet is bigott szektássággal vádolni oly módon, ahogy még zsidó felmenőjét, Ruth Bader Gunsburgot sem vádolták.

Az erőszakosság sokszor betolul a templomokba is, gyújtogatások történnek, oltárokat szentségtelenítenek meg – ráadásul a jelenség kezd felbukkanni Európa néhány térségében is (és akkor az afrikai és közel-keleti nyílt keresztényüldözésről még nem is beszéltünk).

Végül két huszonéves fivér magára vállalta a feladatot, hogy felhívja a világ figyelmét ezekre az egyre nagyobb számban előforduló (és egyre durvább formákat öltő) atrocitásokra: megalkották a SaintSeven nevű oldalt, amelyen naponta frissülő térképekkel és statisztikákkal próbálják körvonalazni a tragikus események láncolatát.

A SaintSeven egyedül októberben 62 incidenst rögzített; 6 támadásról, 46 vandalizmusról 9 gyújtogatásról, valamint egy kibertámadásról is beszámoltak. Az események túlnyomó része Kalifornia államban történt.

Az oldal júliusi indulása a katolikus hívek körében pozitív visszhangra talált. Az oldal készítői elmondták: jelenleg az adatbázisuk csak az amerikai, kanadai, holland, lengyel, nicaraguai és spanyol területeket monitorozza, de az a tervük, hogy az egész világra kiterjedő hálózatot hozzanak létre. Fontosnak tartják az oldalhoz kapcsolódó közösség létrehozását, valamint az oldal átláthatóságát is – hiszen tapasztalatuk szerint a mainstream média sok, katolikusokat ért támadásról egyszerűen nem számol be.

 

Kiemelt képünk forrása: Catholic Arena

Iratkozzon fel hírlevelünkre