Meghasonlásban az ENSZ

Az emberi jogok védelme csupán zárógondolat maradt a Szövetség prioritási listáján. Az abortusz propagálása és az LMBT-jogok érvényesítése is felülírják az alapvető emberi jogi kérdéseket – derült ki a Washington Times ENSZ-jelentésről szóló írásából.

Míg emberek milliárdjai gyakorolhatták a vallásszabadságukat a nagyhéten, az ENSZ új jelentése aláásni látszik nemcsak a vallásszabadságot, de a nők jogait is – derült ki a húsvéti szent háromnap környékén született cikkből.

A jelentést író Ahmed Shaheed – az ENSZ vallásszabadság-védelmi szakértője – „progresszív” elképzeléseket támogat az abortusz, valamint az LMBTQ-jogok terén.

Úgy tűnik, az ENSZ kész lenne megtiporni a kiszolgáltatottak jogait, valamint az univerzális emberi jogokat – csak hogy néhány vagyonos ország „értékeit” érvényesíthesse.

A jelentés több, egyébként mindmáig vitatott pontot vonultat fel a gender-egyenlőséggel – alapvetően a nemi irányultság millió részre szabdalásának ideológiájával – kapcsolatban. Mi több, a jelentés egy ponton a női emancipációt hatékonyan elősegítő, üdvös dologként hivatkozik a gender-egyenlőségre.

A Washington Times beszámol arról is, hogy azokban az országokban, melyekben az újonnan feltalált nemi szerepek mentén új jogokat vezettek be,

nemhogy javult volna, de gyakran kifejezetten súlyosan sérült a nők és a fiatal lányok biztonsága, privát szférája – gondoljunk csak a férfiak által is látogatható nyilvános mellékhelyiségekre,

börtönökre, valamint szállókra. A sport terén is felborultak a megszokott, normális viszonyok, hiszen a nők olykor már férfiakkal is versenyezni kényszerülnek…

 

Kiemelt kép: Vasárnap.hu, illusztráció