Az idei utolsó zarándoklatot tartják Szentkúton

Véget ér a búcsúszezon Mátraverebély-Szentkúton; az utolsó zarándoklatot október 24-én a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a III. Kelet-cserháti Trófeaszemlét is - közölte a Nógrád megyei kegyhely sajtófőnöke az MTI-vel.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: a ferencesek által működtetett nemzeti kegyhely elcsendesedik az őszi-téli időszakban, és a többezres búcsúkat felváltják a kisebb létszámú lelkigyakorlatok.

Hagyományos módon ismét lesz magányosok karácsonya, elváltak, gyermekre vágyók, sőt idén először anyósok és apósok lelkigyakorlata is. A tél végén Pál Feri atya is ellátogat a nemzeti emlékhellyé nyilvánított Nógrád megyei kegyhelyre, hogy előadást tartson arról, miképp tudunk tartósan és elégedetten együtt élni valakivel.

Böjte Csaba lelkigyakorlata sem marad el, de a nagy érdeklődésre tekintettel az atya tavasszal érkezik, hogy szabadtéren, létszámkorlátok nélkül szólhasson a hívekhez – tette hozzá a sajtófőnök.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön résztvevők láthatók a Szent László ünnepe alkalmából tartott szentmisén a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen 2020. június 28-án. MTI/Komka Péter

Iratkozzon fel hírlevelünkre!