Meghaladta az ötezret a Bagdy Emőke melletti állásfoglalás aláíróinak száma

Támogatói petíció indult az ismert klinikai szakpszichológus, Bagdy Emőke védelmére. A kezdeményezők méltatják a szakember munkásságát, humanizmusát, azt, ahogyan egy egész nemzetet nevel és tanít, majd felszólítanak: „ne engedjük, hogy meghátrálásra kényszerítsék vélemény-diktátorok.”

Mint arról beszámoltunk, több, mint ezer pszichológus támadta állásfoglalásban a szakembert, az óvodáskori érzékenyítéséről alkotott véleménye miatt, melyet szakmaiatlannak és gyűlöletkeltőnek tartottak.

A professzor asszony hétfőn nyílt levélben reagált az őt ért vádakra, amelyben kikérte magának az alaptalan és igazságtalan támadásokat, majd a tudományosság zászlaja alatt kifejtette szakmai álláspontját. Végül ezekkel a szavakkal zárta levelét: „Nem kívánok ideológiákhoz csatlakozni se jobbra, se balra, szeretnék a tudomány szolgálója maradni. Tiszteletet kérek, amit magam is megadok másoknak”.

Bagdy: Ha valaki, én tudom, mi a másság, a kirekesztettség

Az elmúlt 24 órában több ezren írták alá a petíciót, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a pszichológusszakma egy része tudatosan és módszeresen gerjeszti az indulatot, ami „nem más, mint megfélemlítési kísérlet azok ellen, akik mernek másképp gondolkozni, mint a liberális, gendersemleges tanokat hirdető mainstream.”

Hangsúlyozzák, hogy a szakember nem a nemrég megjelent a LMBTQ propagandát népszerűsítő kiadvány ellen szólalt fel, hanem tudományos tényekre alapozva fejtette ki a véleményét a mesék által történő korai érzékenyítés veszélyeiről.

A petíciót itt lehet aláírni.

Iratkozzon fel hírlevelünkre