Koncz Zsófia: az egész térséget képviselni fogom

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartottak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap, a tisztségért öten indulnak. A valasztas.hu oldalon megjelent információk szerint Koncz Zsófia nyerte a borsodi választást.

A valasztas.hu oldalon 20.39-kor közölt, nem végleges adatok szerint Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) 17 597 szavazatot (50,87 százalék), Biró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-Jobbik) 15 875 szavazatot (45,9), Tóth Ádám (független) 770 voksot (2,23), Váradi Gábor (független) 264 szavazatot (0,76), Sóváriné Bukta Erika (független) pedig 83 szavazatot (0,24) szerzett.

A Borsod megyei 6-os választókerületben azért írtak ki választást, mert motorbalesetben elhunyt a térség fideszes országgyűlési képviselője, Koncz Ferenc.

Az ellenzék által indított Biró László 2018-ban Koncz Ferenc mögött több mint kilencezer szavazattal lemaradva végzett a második helyen.

Varga Judit igazságügyi miniszter kevéssel 20.30 előtt közösségi oldalán gratulált Koncz Zsófiának a győzelemhez.

Magabiztos GYŐZELEM!!! Szívből gratulálok Koncz Zsófiának! Köszönjük Borsod, köszönjük Magyarország! 🇭🇺✌️🇭🇺

Közzétette: Varga Judit – 2020. október 11., vasárnap

Édesapád most nagyon büszke lenne rád, találkozunk a Parlamentben – ezt már a miniszterelnök üzente 21 órakor Koncz Zsófiának.

Gratulálok, Koncz Zsófia! Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk. Találkozunk a parlamentben! 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. október 11., vasárnap

Simicskó: Üdvözöljük Koncz Zsófiát a parlament kormánypárti soraiban

Gratulálunk Koncz Zsófiának a szerencsi választáson elért győzelméhez! – írta közleményében dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője. “Az édesapja – a tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi képviselő Koncz Ferenc – helyébe lépő új képviselőtársunk vasárnapi győzelmével is bebizonyította, hogy a teljes baloldali ellenzék összefogása sem képes a választópolgárok megvezetésére”- olvasható a közleményben.

Mint Simicskó István fogalmaz: az emberek jól látták, hogy a közelmúltban még antiszemita kijelentéseket tevő, gyanús cégügyletekbe keveredő Jobbikos jelölt nem lehet Szerencs országgyűlési képviselője.

“Üdvözöljük Koncz Zsófiát a parlament kormánypárti soraiban, s bízunk benne, hogy együttes erővel meg tudjuk védeni a magyar embereket, a munkahelyeket és az eddig elért eredményeinket az országot most próbára tevő vírushelyzet idején is!” – zárul a közlemény.

Koncz Zsófia: Az egész térséget képviselni fogom

„Nagyon köszönöm minden támogatómnak, és köszönöm a választóknak, hogy elmentek voksolni az időközi választáson, és hozzásegítettek ehhez a sikerhez” – mondta Koncz Zsófia az Origónak a választás estéjén. A Fidesz-KDNP újonnan megválasztott képviselője elmondta: az egész térséget fogja képviselni az Országgyűlésben.

„Egyik legfőbb célom, hogy folytassam, és egyben be is fejezzem azokat a terveket, amiket édesapám már nem tudott” – fogalmazott a vasárnapi borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás győztese a portálnak nyilatkozva.

A Fidesz-KDNP politikusa, aki több mint 50 százalékos eredménnyel nyerte meg a vasárnapi időközi választást, elmondta: az egyik első feladata, hogy a 37-es út kétsávossá bővítését Szerencsig sikerüljön befejezni. Mindezek mellett a munkahelyteremtésre is nagyon nagy hangsúlyt helyez majd a parlamenti munkája során. Hozzátette: rengeteg ötlete van, így a környezetvédelemtől át egészen a turizmus fejlesztéséig dolgozni fog azon, hogy a következő időszakban még több fejlesztés és fejlődés legyen a szerencsi-tiszaújvárosi körzetben.

 

Kiemelt képünk forrása: MTI/Vajda János

Iratkozzon fel hírlevelünkre