Az LMBTQ-mesekönyv ellen tüntettek civilek

Tüntetést rendezett öt civil szervezet a közelmúltban megjelent, Meseország mindenkié című érzékenyítő mesekönyv ellen Budapesten, az Andrássy út 45. előtt. A tiltakozók szerint az LMBTQ-lobbi által tett mostani lépés komoly problémát jelent a társadalom számára.

A helyszínről tudósító kollégánk elmondta: a szervezők elsősorban arra hívták fel a figyelmet, hogy ez a „mesekönyv” nem gyermekeknek való, ennek megfelelően fontos lenne, ha nem is jutna el hozzájuk. Nehezményezték azt is, hogy bár a kötet egyértelműen felnőtt tartalmakkal van tele, ennek feltüntetését a kiadó elmulasztotta. Mint fogalmaztak, nem az azonos neműek viszonyából, hanem a nő és férfi között megvalósuló szeretetkapcsolatból jön létre a család, és ezt mindenkinek el kellene fogadnia.

A tüntetést szervező civilek az általuk korábban kiadott közleményben leszögezik: „Nem nemes jellemet építő mese, nem irodalom, hanem súlyos, mentális nemtelenítést eredményező, politikai hatalomváltást előkészítő propagandairat az, amit az Írók Boltja, a Pagony Könyvesbolt, a Líra, a Massolit Könyvesbolt és a Book24 mesekönyvbe borítékolt méregkészítménye szolgál”.

Tekintse meg a helyszínen készült képeinket!

A képre kattintva galéria nyílik!

(Fotók: Tóth Gábor/Vasárnap.hu)

Tüntetésre hívnak az LMBTQ-mesekönyv ellen

A Meseország mindenkié „agresszió a gyerekekkel szemben”

Hosszan lopakodó érzékenyítés

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre