Film és fotópályázat a Jezsuita Rendnél

Október 19-ig várja a Faludi Film az amatőr filmesek és fotósok munkáit tematikus pályázatára. Az évente megrendezett nemzetközi filmes seregszemle és fotópályázat témája idén a „Közösségben”.

A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonhárom éve létrehozott rendezvénye, amelyhez 11. éve fotópályázat is társul. A minden évben november végén megrendezésre kerülő, idén rendhagyó módon ONLINE esemény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről és kreativitásra buzdítsa az alkotókat – áll a Jezsuita Rend közleményében.

Az idei év mottója a Közösségben. A közösség, legyen az akár digitális, az ember legbensőbb sajátja – közösségbe születünk, közösségben éljük át életünk kisebb és nagyobb szomorúságait, csodáit. Létünk személyes off- és online viszonyok szövedékében születik és teremtődik napról-napra újjá. A közösség a kölcsönös sebezhetőségek és gyógyulások tereibe von be, akár ezer kilométer távolból is a megérinthetőség és megszólíthatóság világát tárja fel előttünk, ennek minden kockázatával és ajándékával.

A filmszemléről és a nevezés feltételeiről a Faludi Ferenc Akadémia honlapján található bővebb információ.

 

(MTI OS)

Kiemelt képünk forrása: faludiakademia.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre