A rózsafüzérrel közösen tehetünk a koronavírus ellen

Eamon Martin érsek, prímás felhívására válaszolva az ír katolikusok közösen imádkozzák otthonaikban a rózsafüzért október hónapban, amely a katolikus egyházban a Megváltó édesanyjának szentelt időszak.

„Írország összes családját arra hívom, hogy együtt imádkozzák otthon minden nap a szentolvasót, kérve az egészségügyi válsághelyzet megszűnését. Az elmúlt hónapok megmutatták, milyen fontos a családegyház, amikor otthon a családtagok letérdelnek és együtt imádkoznak. A karantén ideje pedig ahhoz segítette a híveket, hogy megértsék: mennyire fontos a szülői hivatás a hitátadásban és a gyermekeikért való imában” – fordult az érsek a katolikus hívekhez és a családokhoz.

A vallásos akció lényege, hogy a családok októberben minden nap elimádkozzák a rózsafüzért. A felhívás szerint az imádságot a családok szándékaira végzik a résztvevők. Imáikban különleges módon könyörögnek mindazoknak az egészségéért és támogatásáért, akiket a koronavírus okozta válság súlyosan érintett. 

Eamon Martin ír érsek Kaluttai Szent Teréz anyát idézve a rózsafüzér hónapjában úgy fogalmazott: „apaszkodjatok bele a rózsafüzérbe, ahogy a kúszónövény a fába, mert a Szűzanya nélkül nem maradhatunk talpon!”

 

További olvasásra ajánlott írásunk:

Szemről szemre – szemtől szembe. Miért imádkozzuk a rózsafüzért?

Forrás: Vatican News

Iratkozzon fel hírlevelünkre