Bizalom és elköteleződés nélkül nincs szerelem

Egy amerikai kutatás szerint az emberek több mint kilencven százaléka hisz az igaz szerelemben, és tízből kilencen szeretnének tartós párkapcsolatban élni.

Ennek ellenére Magyarországon a fiatalok háromnegyede harminc éves koráig nem alakít ki stabil párkapcsolatot. A probléma hátterében két, egymással szorosan összefüggő, sőt ördögi kört alkotó alapvető ok húzódik. Az emberek többsége nem bízik a másikban, ezért fél elköteleződni – és mivel tart az elköteleződéstől, nem is mer a másikra bizalommal tekinteni – hangzott el az Axióma Youtube csatorna legújabb videójában.

A problémák az első randin kezdődnek

Sok fiatal az első találkozáson nem önmagát adja, hanem inkább próbál megfelelni a másiknak; a feltett kérdésekre a „helyest választ” keresi, az igazán fontos dolgok pedig nem kerülnek szóba.

Ahelyett, hogy az őszinteség, a hűség és az értékek kerülnének előtérbe, sok fiatal csupán a szórakozás forrását keresi a másikban.

Aki átmeneti örömöknek él, az valószínűleg nem fog hosszú távú kapcsolatban gondolkodni; viszont ha kezdettől fogva őszintén állnak egymáshoz a felek, akkor sokkal nagyobb esélye van egy stabil kapcsolat kiépítésének.

7 lépés az életre szóló szerelemért

A fiatalokat a félelem irányítja

Az egyedülálló fiatalok internetes chateléseket követően kerítenek sort a személyes találkozásra. Ezek után hiába esnek szerelembe és élnek egymással szexuális életet – még mindig nem mernek őszinték lenni, mivel attól tartanak, hogy elijesztik a párjukat. Évek telnek el úgy, hogy a kapcsolatok többsége sehova se tart.

Egy amerikai kutatás szerint a fiatalok közel ötven százaléka még az első randevú után, vagy még azt megelőzően lefekszik a másikkal – az érzelmeit ezzel szemben átlagosan öt hónap után fejezi csak ki igazán.

A fiatalokban olyan nagy a félelem, hogy előbb adják oda a testüket, mint a szívüket; így azonban fizikailag válnak kiszolgáltatottá.

Az igaz szerelem egy döntés a másik mellett, ami meghatározza, milyen emberré akarunk válni. Ehhez a döntéshez időre van szükség, legfőképp pedig egy olyan partnerre, akivel megvan a kölcsönös bizalom és az elkötelezettség iránit késztetés.

Szakítás, válás, megcsalás – tényleg ez lenne a normális?

A házassági „cölibátus” embertelen

Iratkozzon fel hírlevelünkre