Eltűntek Vácról a kisfiúk és a kislányok

Vác anyakönyvi híreiből minden előzmény nélkül eltűnt a „fiú” és a „lány” kifejezés, hirtelen mindenki „gyermek”-ké változott. Az aprónak tűnő, ám annál jelentősebb változtatás vélhetően a napról napra nagyobb befolyással rendelkező genderelmélet képviselőinek nyomására született –  egyelőre legalábbis nehezen értelmezhető másként. „Ugyanezt az eszmerendszert tűzte a városháza balliberális vezetése is a szivárványos zászlajára, s úgy tűnik, a hozzá hű médiumok sem tudják kivonni magukat e trend alól” – írja a Vác Online.

Az Vác Online munkatársainak figyelmét egy szemfüles olvasójuk irányította a problémára, miszerint a tradicionális szóhasználatot „korszerűre” cserélték a liberális városvezetés kezei alatt működő Váci Napló anyakönyvi híreiben.

Forrás: Vác Online

Mint a Vác Online írja: Vác polgármestere, Matkovich Ilona, egykori újságíróként közismerten elkötelezett támogatója a genederideológiának, az sem lehetett véletlen, hogy megválasztásakor elsők között egy LMBTQ szervezet tüntette ki a szimpátiájával őt.

A portál Karinthy Frigyest idézve kiemeli, hogy már a XX. század hajnalán is hatalmas jelentősége volt, hogy megőrizzük a szavak jelentését. „Az irányok és szempontok és érdekek és hitek és hitetlenségek ezerfelé estek a széteső szellemi életben. Egy új Bábelt élünk – a fogalmak pokoli zűrzavarát: mert már azon is csodálkozom, ha az „asztal” szó alatt ugyanazt a fogalmat érti két ember. Isten, becsület, művészet, haza, ember, nő, világ – hol talál két lelket, akik együtt, egyformán értik és nézik ezeknek a szavaknak a jelentőségét?”

Úgy fogalmaz a szerző: az íróasztal mellett összeszerkesztett lázas eszmerendszerek térhódítása – a bolsevizmustól kezdve egészen a nemzeti szocializmusig – mindig a szavak kivéreztetésével, rafinált felforgatásával kezdődött el. Ezt az utat járják a genderelmélet jelenlegi képviselői is, amikor például örömmel közlik a nagy genderszótárban, hogy míg itthon csupán két lehetősége van az embernek megnevezni a másik nemét (értsd: férfi és nő), addig az amerikaiak már 56 lehetőség közt választhatnak.

A probléma vaklármának tűnhet, ám a Vác Online a patkószög versikével emlékeztet minket arra, hogy a legapróbb dolgokban is nagy a felelősségünk.

A genderideológia túlkapásaival kapcsolatban olvasásra ajánljuk:

Nagymellű, szivárványos Jézus hív a templomba – blaszfémia Izlandon

A faférjű nő története

Egyre súlyosabb az esélyegyenlőtlenség liberális diktatúrája

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre