Mise a legüldözöttebb vallásért

Október 17-én a Szent István-bazilikában lesz Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző alkotásának ősbemutatója Mise a legüldözöttebb vallásért címmel.

A nagyközönség a művet Szarka Tamás és zenekara előadásában hallgathatja meg Budapesten. Ezt követően az előadást a tervek szerint az ország több helyszínén is bemutatják – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szarka Tamás a műsorban elmondta: a koncert vendége lesz Miklósa Erika koloratúrszoprán és a tervek szerint a Magyar Állami Operaház kórusa is közreműködik majd.

Szarka Tamás hangsúlyozta: az előadással az volt a szándéka, hogy népszerűsítse a katolikus kultúrát, a hívő emberek menjenek be a templomba, forduljanak egymás felé, így erősítsék egymást ezekben a nehéz időkben.

Beszélt arról is, hogy terveik szerint négy-ötállomásos lesz a turné, amit a járványügyi szabályok betartásával rendeznek meg. A koncerteket az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, ezért azok ingyenesek lesznek, viszont a részvétel regisztrációhoz kötött – mondta Szarka Tamás.

 

MTI

Kiemelt képünkön Szarka Tamás látható a Ghymes együttes koncertjén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. március 24-én. MTI/Mohai Balázs