Görög katolikus intézmény sportcsarnokát avatták fel Debrecenben

A görög katolikus egyház fenntartásában működő intézmény Kossuth utcai épületének felújítása, valamint a sportcsarnok megépítésének alkalmából tartott ünnepségen Szabó Tünde sportért felelős államtitkár utalt az ókori mondásra – ép testben, ép lélek – ami Debrecenben megvalósul, hiszen majdnem minden gyerek sportol. Kijelentette továbbá, hogy nemcsak nagy nemzetközi versenyek helyszíne a megyeközpont, hanem a kisebb létesítmények is fontosak a városnak, így a versenyzőkön kívül a fiatalok sportolására is odafigyelnek. Az 1800 négyzetméter alapterületű sportcsarnok legalább olyan fontos, mint a Duna Aréna vagy a Puskás Akadémia – fogalmazott.

A továbbiakban emlékeztetett arra, hogy a kormány minden támogatást megad a 2014-ben bevezetett mindennapos testneveléshez. Az pedig, hogy az egyház és a civil társadalom egymásra talált itt, a legjobb példája az egészség megőrzésének.

A 900 millió forintos, 3 év alatt elkészült beruházásról Becsky István, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club szakosztályvezetője elmondta, hogy 200 millió forintot a Hajdúdorogi Egyházmegye adott, míg 700 millió forint a Civil Szabadidő és Sportegyesület TAO- támogatásából jött össze.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Kocsis Fülöp görög katolikus érsek-metropolita megáldja az épületet a debreceni Szent Efrém Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokának avatásán 2020. szeptember 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt