Dögöljek meg, ha van koronavírus!

– Van koronavírus? – Á, nincsen. Sose láttam. – Tehát ön szerint nincs világjárvány, nem létezik a Covid-19. – Mivid? Jaj, hát világjárvány, az van. Az van... de csak Pesten.

Dr. Merkely Béla (SOTE rektor, kardio központ igazgató, koronavírus témában mérvadó megmondóember) a Semmelweis Egyetemen tartott évnyitó beszédében kiemelte: az egyetem hallgatóinak mint követeknek kell jelen lenniük a társadalomban a kurrens járványhelyzet idején. Ezt a kijelentést én úgy dekódoltam, hogy az egészségügyet – és egyáltalán, az emberi szervezet működését – közelebbről ismerők, a napi x órában mindenféle testi nyavalyákról tanuló orvostanhallgatók próbálják meg némileg összetartani megtépázott kis társadalmunkat a koronavírus ügyét körüllengő végtelenül nagy sz*rviharban.

Százával keringenek ugyanis olyan posztok a Facebookon, amiktől akár ki is éghetne az álhíreket jelentő gomb. A Levegőt veszek, nem maszkot nevű mozgalom képviselői még saját profilkép-keretet is kreáltak maguknak az oldalukon, és teljes erőből köpik szembe a járványban világszerte eddig elhunyt 800 000 ember minden egyes hozzátartozóját.

Nincs is vírus, miről beszél itt mindenki?? Csak riogatás van, a rothadó kapitalizmus háttérhatalmainak gerinctelen piacmanipulációja az egész!

Szerintük marhaság maszkot viselni, nem jó az semmire, ellenben heveny fejfájást okoz, mert fel kell venni a boltban meg a villamoson 10 percre. Az egészségügyi dolgozók mindeközben – csakhogy másokat most ne is említsünk – természetesen maszkban, sőt – olykor szkafanderben tolnak végig 12 órás műszakokat, hogy vissza tudják csapkodni az életbe  azokat az embereket is, akik szerint amúgy nincsen itten semmi. De hát, ugye – az orvosok se tudnak semmit.

Az Olaszország és Covid szavak láttán, azt hiszem, nem nagyon merülnek fel szép emlékek senkiben év eleje óta, ennek ellenére még Rómában is tüntiztek egy sort a járványtagadók. Persze összecsaphatnám a két tenyerem, hogy természetes kiválasztódás, de azért mégsem ez a legemberibb hozzáállás, úgy gondolom.

A Magyar Orvosi Kamara meg nem győz elhatárolódni a Pócs Alfréd-Tamasi József-Gődény György trió egyre-egyre népszerűbb online beszélgetésétől, amelyben embereink szintén azt fejtegetik, miért kamu ez az egész vírus-ügy, az egész csak egy nagy hiszti, háttérhatalmak, miegymás.

Gyászolnivalóan sok mulasztása van az oktatásunknak – szinte hihetetlen, hogy egyáltalán létezhetnek ilyen vadhajtások a társadalomban. 

Odáig mindenki eljut, hogy a tanulatlan afrikai népek körében egyre szaporodnak a szélsőséges ideológiák mentén kialakuló terrorcsoportok – és hogy ez mennyire gáz. A szűkebb világlátással rendelkező embereket sokkal könnyebb befolyásolni, ezzel pedig némelyek vissza is élnek.

De hát egyértelmű, nem? Fúj, terrorizmus. Idióta terroristák.

Ezzel szemben – és nem értem, hol a porszem a gépezetben – Random Kis Gézának esze ágában sincs megvizsgálni, vajon mennyire van az rendben, hogy miután már lassan egy éve más se folyik a csapból, mint a világ korona-válsága – ő fogja magát, és hanyatt-homlok tagad… Mit tagad?! Hát rommá osztja a marhaságokat a fészbukon, és közben fel se ötlik benne, hogy bizony akadhatnak a virológiában/epidemiológiában nálánál jártasabb emberek is, akiknek nem az az érdeke, hogy őt minél jobban megfingassák.

Vannak laposföld-hívők, oltásellenesek – és vannak antikoronások. Van olyan, aki szívesen áll be egy ilyen sorba?

Mert a kormányoknak aztán baromira megéri, hogy hobbiból a válság szélére sodorják az országot… Elvégre minden politikusnak az az álma, hogy az ő mandátuma alatt dőljön be a gazdaság… Direkt csinálják. Tuti.

 

Varga Gergő Zoltán

 

A szerző további írásait itt olvashatják.

 

Kiemelt képünk forrása a Pixabay.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre