Az M5 nem ült fel a BLM-hisztériának

Egy igazi közönségkedvenc filmet tűz műsorára a közmédia: a legendás Elfújta a szél című amerikai romantikus drámát szeptember 10-én, csütörtökön este 21 órától láthatják a nézők az M5 kulturális csatornán - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája kedden az MTI-t.

A közlemény idézi Bán Jánost, az M5 kulturális csatorna igazgatóját, aki felidézte, hogy az Elfújta a szél című sikerfilm nézők millióit hódította meg világszerte. Az amerikai romantikus dráma 1939-es megjelenése óta a televíziós vetítések révén mai napig az egyik legismertebb és legnépszerűbb filmes alkotás. Az M5 csatornaigazgatója hozzátette: nemcsak történelmi szempontból izgalmas a cselekménye, hanem lebilincselően mesél emberi sorsokról, háborúról, szerelemről és újrakezdésről is.

Az Elfújta a szél a filmtörténet egyik ikonikus műve, mely Margaret Mitchell azonos című Pulitzer-díjas regényéből készült. Az amerikai polgárháború idején játszódó történet egy georgiai ültetvényes lányának, Scarlett O’Harának a viharos szerelmi életét dolgozza fel. A legendás filmet 1939-ben mutatták be olyan sztárszereplőkkel, mint Clark Gable, Vivien Leigh, Leslie Howard vagy Olivia de Havilland. Az Elfújta a szél összesen 13 Oscar-díj jelölést kapott, amiből nyolcat meg is nyert – olvasható a közleményben.

Jelenet az Elfújta a szél című filmklasszikusból

Mint írják, a megkapó alkotás sikere több mint nyolc évtized után sem halványult. A polgárháborús dráma annak idején 4 millió dollárba került, de már néhány hónappal a bemutatót követően 10 millió dollárt hozott az alkotóknak, és – az inflációval kiigazítva – a mai napig első helyen szerepel a legtöbb bevételt termelő filmek listáján.

Mint ismeretes, az Elfújta a szél című filmet a Black Lives Matter mozgalom tüntetéseire reagálva az HBO Max előbb eltávolította, majd egy „magyarázó videó” kíséretében tette újra elérhetővé.

A fenti témával részletesen foglalkozik az M5 televízió Ez itt a kérdés című műsora csütörtökön 20 órai kezdettel.

(MTI)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre