Köszönetet mondanak a magyaroknak a háború sújtotta Szíriából

A minap magyar delegáció látogatott Vatikánba, ahol – egyebek mellett – szóba került a Szentszék és a magyar kormány együttműködése az üldözött keresztények megsegítése terén – idézte fel Facebook-oldalán Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság vezetője. Kiemelte: nem ez volt az első ilyen alkalom, 2018-ban már személyesen hallhatta Ferenc pápa elismerő szavait a magyar humanitárius programmal kapcsolatban.

Azbej Tristan friss bejegyzésében úgy fogalmazott: a Vatikán és a magyar kormány együttműködése jóval több puszta diplomáciánál; együttes erővel több tízezer ártatlanul szenvedő ember életének jobbra fordulásához járultunk hozzá – jegyezte meg. Az államtitkár szerint a Szentszék által is támogatott számos közös program közül kiemelkedik a szíriai „Nyitott kórházak” projekt. A sokéves konfliktus sújtotta, romokban heverő országban három katolikus kórház fennmaradását támogatja a magyar kormány.

Szíria olyan ország ahol az elmúlt tíz év háborús körülményeiben az egészségügyi ellátás több mint fele nem „leromlott” vagy „gyengébb színvonalú”, hanem egész egyszerűen megsemmisült.

Ez az oka annak, hogy ma már többen halnak meg Szíriában az ellátás hiánya miatt, mint magában a háborúban – fogalmaz Azbej Tristan.

A Szentszék által kezdeményezett projekthez a Hungary Helps Program is csatlakozott, miután tavaly januárban Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten fogadta Mario Zenari bíborost, szíriai nunciust.

A szíriai támogatottak ebben a videóban fejezik ki köszönetüket a magyar emberek életmentő adományáért:

„Nyitott kórházak” – Szíria

🇭🇺🤝🇻🇦A minap egy vatikáni diplomáciai találkozón szóba került a Szentszék és a magyar kormány Hungary Helps – Magyarország segít programjának együttműködése az üldözött keresztények megsegítése terén. Nem ez az első ilyen alkalom: pályafutásom egyik kiemelkedő pillanata volt, amikor 2018-ban személyesen hallhattam Ferenc pápa elismerő szavait humanitárius programunk iránt. Az együttműködésünk azonban jóval több, mint pusztán diplomácia. Együttes erővel több tízezer ártatlanul szenvedő ember életének jobbra fordulásához járultunk hozzá.🏥A Szentszék által is támogatott számos közös programunk közül kiemelkedik a szíriai „Nyitott kórházak” projekt. A sokéves konfliktus sújtotta, romokban heverő országban három katolikus kórház fennmaradását támogatjuk. Egy olyan országról van szó, ahol az egészségügyi ellátás több mint fele nem „leromlott” vagy „gyengébb színvonalú”, hanem egész egyszerűen megsemmisült. Ez az oka annak, hogy ma már többen halnak meg Szíriában az ellátás hiánya miatt, mint magában a háborúban. A Szentszék által kezdeményezett projekthez a Hungary Helps Program is csatlakozott, miután tavaly januárban Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten fogadta Mario Zenari bíborost, szíriai nunciust. A szíriai támogatottjaink ebben a videóban fejezik ki köszönetüket a magyar emberek életmentő adományáért:

Gepostet von ‎Azbej Tristan ن‎ am Freitag, 4. September 2020

Iratkozzon fel hírlevelünkre