Képzéssel a felnövekvő generációkért

Szeretnénk, ha diákjaink nemcsak jól képzett, tájékozott emberként kerülnének ki az iskolapadból, hanem eredményesebben kezelhetnék személyes kapcsolataikat és tudatosabban készülhetnének a családos életre is? Fontosnak tartjuk, hogy pedagógusként jól hasznosítható ismereteket közvetítsünk a tanítványaink életében felmerülő konfliktusok kezelésével kapcsolatban? Ebben nyújt segítséget egy szeptemberben induló ingyenes kurzus!

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) 2020 szeptemberétől ingyenes, országosan hozzáférhető képzést hirdet óvodai, illetve általános- és középiskolában tanító pedagógusoknak, valamint a szociális szférában dolgozó szakembereknek „Családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés” (CSÉN) címmel.

A szeptembertől az ország minden régiójában hozzáférhető, 40 órás ingyenes képzés célja, hogy a pedagógusok munkájával elért diákok és a szociális szakemberek látókörében élő családok fiataljai eredményesebben kezelhessék életük során a személyes kapcsolataikban felmerülő konfliktusokat és ezzel tudatosabban készülhessenek a családos életre.

A képzés során megszerzett ismeretek és a jelentkezők által elsajátított, továbbadható technikák segítséget jelentenek abban, hogy a fiatalok felismerhessék a bennük rejlő értékeket, és – amennyiben felelős felnőttként később úgy döntenek – bátrabban merjenek családot alapítani, gyermekeket vállalni. Fontos küldetése a képzésnek, hogy a felnövekvő generációkat a velük foglalkozó szakemberek értőn segíthessék abban, hogy személyes kapcsolataikból eredő konfliktusaikat majd az empátia és az asszertív kommunikáció segítségével tudják feloldani. A jól hasznosítható ismereteket nyújtó képzés során olyan fontos témaköröket érintenek a résztvevők, mint:

– társas kapcsolatok során felmerülő konfliktusok kezelése
– önismeret és érzelmi intelligencia
– jellem és érték kérdésköre
– család működése
– változások és veszteségek kezelése
– nemiség, párkapcsolat, szexualitás
– veszélyek és devianciák
– CSÉN módszertan

A képzésről bővebb információkat a projektoldalon találhatunk.

A képzés regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken érhető el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre