Klinikák az LMBT-embereknek?

A lengyel püspök szerint olyan klinikákat kellene létrehozni az LMBT-emberek számára, amelyekben – igény esetén – visszasegítenék őket természetes szexuális orientációjukhoz.

A lengyelországi katolikus püspöki kar hivatalos álláspontot fogalmazott meg az LMBT+ főbb kérdéseit illetően. Az augusztus végén kiadott dokumentumban a püspökök hangsúlyozzák, hogy az LMBT-emberek – mint mindenki más – megérdemlik a tiszteletet, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy véleményüket és elképzeléseiket kritika nélkül el kellene fogadni.

A püspöki kar állásfoglalásában egyértelműen elutasítja az LMBT-mozgalomhoz kapcsolódó összes olyan tevékenységet, mely a társadalom erkölcsi és kulturális átalakulását akarná kikényszeríteni.

A lengyel püspökök szorgalmazzák, hogy mindazok számára, akik vissza kívánják nyerni természetes (nemi) identitásukat, hozzanak létre egy olyan klinikát, ahol ezt a célt szakemberek segítenek elérni. Az ilyen és ehhez hasonló szakorvosi segítségnyújtásokat, megerősítéseket – etikátlannak minősítve őket – korábban már számos ország megtagadta.

A lengyel püspökök elismerik, hogy nézeteik, illetve az említett klinika létrehozása ellentmond a jelenlegi tudományos álláspontnak – a WHO ugyanis már 1990-ben elutasította azt a vélekedést, miszerint a nem heteroszexuális beállítódás mentális betegség lenne.

A püspöki kar határozottan kijelentette, hogy az LMBT+ embereket érő verbális és fizikai erőszak összes formáját elfogadhatatlannak tartja –

ugyanakkor nem ért egyet a biológiai és a társadalmi nem radikális szétválasztásával, ugyanis szerintük az egyértelműen ellentétes az emberi természettel.

A dokumentum beszámol arról is, hogy bár az LMBT-személyek jogait tiszteletben kell tartani, nekik viszont „a társadalom többi tagjának jogait, különösen vallási érzéseiket, erkölcsi elveiket és a közrend alapelveit” kell hasonlóképpen figyelembe venniük.

 

Forrás: Notes from Poland

Kiemelt kép forrása: Twitter/Church in Poland

Iratkozzon fel hírlevelünkre