Malek Andrea gospel turnéra indul

Malek Andi és Jáger Bandi a Soulistic alapító tagjai

A Soulistic a neves énekesnő, Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző Jáger Bandi együttműködéséből jött létre 2016-ban. Dalaik valódi léleksimogatók, melyekre mostanában nagy szükségünk van. A zenekar szeptember 13-án a csillebérci Budai Szabadtéri Színházban ad ígéretes koncertet este 19:00 órai kezdettel. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

A Szikra-díjjal is elismert különleges formáció zenéjében a Gospel és a Soul-R&B stílust ötvözi. A „Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal.

Malek Andrea és Jáger Bandi produkciójában kulcsszerepet játszik az örömzene és a hit, ahogyan a gospelnek is ezek a támpillérei. Az énekesnő összetéveszthetetlen hangja, a zenei vezető friss és izgalmas felfogása, valamint a fantasztikus jazz-zenészekből álló zenekar muzsikája szép élményt ígér. A színpadon egy kicsit mindenki szólistává válik és azon dolgozik, hogy a gospel üzenete eljusson a közönséghez. 

„Harminc éve találkoztam Istennel, aki a zene és a dicséret által érintett meg. Egy már korábban megtért zenész barátomat arra kértem, hogy az egyik zenémhez írjon szöveget. Ő kezdett el nekem Istenről beszélni, ami akkor még engem egyáltalán nem érdekelt. Aztán egy alkalommal megmutott egy általa szerzett dicséretet. Levett a lábamról, mert nem a hagyományos templomi zenei stílusban szólalt meg, hanem olyanban, amit én is szerettem.

Akkor megértettem, hogy mindenféle módon lehet dicsőíteni Istent.

A következő héten már ott voltam a keresztény gyülekezetben” – mesélte el megtérésének történetét Jáger Bandi. Mint mondta, ami vele történt, mások esetében is igaz lehet: meghallunk egy zenét, egy istendicséretet, és azonnal megnyílik a szívünk Isten felé.

„Egész életemben úgy tekintettem Istenre, hogy tudtam a létezéséről” – tett bizonyságot Istenkapcsolatának kezdeteiről Malek Andrea. „Én is a zenén keresztül kerültem közelebbi kapcsolatba vele, amikor a Zeneakadémián konzisként Bach Máté Passióját énekeltük a kórusban. Patakokban folytak a könnyeim az előadás alatt. Isten akkor személyesen megérintett a szívemen. Beláttam, hogy ez a történet igaz. Később kerestem őt vagy bújkáltam előle, és végül el kellett jutnom addig a pontig, amikor

bátran kimondhattam: szeret engem az Isten” – vallotta meg az énekesnő.

„Nem azért, mert megérdemlem, hanem mert Ő jó” – tette hozzá. Elmondása szerint szembe kellett néznie a saját hibáival. Mindenki Istenről beszélt neki a környezetében. Végül őmellette döntött. „Bandi húsz éven át féltve őrizte az Istent dicsérő dalait. Miután átadtam a szívemet Istennek, elénekelhettem ezeket a gyönyörű énekeket, előtte nem lett volna igaz a számból” – mondta a Soulistic által előadott gospel énekekről szólva Malek Andrea, aki szerint „a hit egy személyes kapcsolat, nem erőltethető rá másokra. Ám a sötétségben, amely körülvesz bennünket,

muszáj világítanunk, és elmondani, mit tesz velünk az Isten. Ez a legjobban nekünk a zenén keresztül megy.”

A koncertre itt válthatunk jegyet.

Forrás: Gospel Café

A kiemelt képünk forrása a Malekandrea.hu.

További olvasásra ajánlott írásunk:

Popsztárok, akik megvallják hitüket

Iratkozzon fel hírlevelünkre