Keresztény álláspontot minősített gyűlöletkeltőnek a Facebook

Azt már eddig is sejthettük, hogy a Facebook saját kénye-kedve és a cenzorok értékrendi beállítottsága alapján távolít el bizonyos tartalmakat. Aki eddig valamelyest még kételkedett volna ebben a gyakorlatban, az most az alábbi esetet olvasva teljes bizonyosságot nyerhet. De, kezdjük az elején!

A vasarnap.hu hasábjain is sokat foglalkoztunk azzal, hogy Karácsony Gergely főpolgármester kitűzte a budapesti városháza homlokzatára a Pride zászlaját. A Párbeszéd társelnöke azonban itt nem állt meg, és – talán érezve a tömeges felháborodást – magyarázkodásba kezdett. Ennek során találta leírni egy Facebook-bejegyzésben, hogy a

Pride nem vallásellenes, a szivárványos zászló pedig nem üzen mást, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja.

Vagyis, hogy senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt, mert mindannyian Isten teremtményei vagyunk. Karácsony hozzátette azt is, hogy Isten szereti a meleg embereket – és az egyháznak is szeretnie kell őket.

Mit keres a szivárványos zászló a Városházán?

Bármely halandó embertől, de egy liberális politikustól aztán kifejezetten furcsa, hogy megmondja, mit kell tennie az egyháznak; ez fel is tűnt Szász Péternek, a Depositum nevű katolikus hitvédelmi Facebook-oldal főszerkesztőjének. Reagálásként közzétett Facebook-videójában először a szodómia szimbólumává süllyesztett szivárványos rongyként hivatkozik a Pride zászlajára. Majd azzal folytatja, hogy

a homoszexuális érintkezést mind az Ó-, mind az Újszövetség égbekiáltó bűnként értékeli.

A gondolatmenetet így folytatja: Isten mindenkit szeretetből hozott létre, de senkit sem üdvözít akarata ellenére. Aki pedig szembeszáll Vele, az végső soron maga okozza kárhozatát. Úgy lenne okos, ha most ide belinkelném a 6 perces videót, hogy mindenki megnézhesse, az azonban már nem elérhető. Hogy miért? Erre Szász Péter adta meg a választ a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, ahol elmondta,

a Facebook gyűlöletbeszédre hivatkozva tiltotta le azt a videóját. Az a videó minősül tehát gyűlöletbeszédnek, amelyben egy történész, egy katolikus hitvédő az egyház hivatalos álláspontját ismerteti.

Mondjuk ki a nyilvánvalót:

ez keresztényüldözés.

Nem a szó fizikai értelmében, de szellemi és erkölcsi értelemben mindenképpen. Szász Péter egyébként az interjúban arról is beszélt, hogy Karácsony és a hozzá hasonló politikusok akkor hivatkoznak az egyházra, amikor az egyház tanításaival ellentétes gondolatot próbálnak legitimálni. 

Ne hagyjuk. Ne hagyjuk, hogy játsszanak velünk, hogy statisztaként használjanak minket, hogy felhasználják hitünket a színházukban. Mondjuk el az álláspontunkat, utasítsuk vissza a vádjaikat amennyiszer csak tudjuk. Ha sokszor megtesszük, a Facebook sem tud majd mit kezdeni velünk!

Bocsánatot kérek, Főpolgármester Úr!

Iratkozzon fel hírlevelünkre