Bocsánatot kérek, Főpolgármester Úr!

Először is a tegezés miatt. Igaz, tanyasi vagyok, de liberális is, így hát eltanultam a mobilszolgáltatóktól meg a webshopoktól, meg a hipermarketektől, hogy mitől cool a trendi, amikor wow.

Na, szóval szeretnék tőled bocsánatot kérni a többi ómagyar dilettáns nevében, aki totál félreértette ezt a zászlós dolgot.

Merthogy. A tanyasi meg a liberális mellett keresztény is vagyok, vagyis tudom, hogy mit jelent a szivárvány: Isten emberrel kötött szövetségét. Azt a szövetséget, amit Te minimum megérdemelsz, hiszen tüntetőleg bestigmáztad jelével a fővárosházad.

Valószínűleg ezért is jött össze neked a főpolgármesteri cím, veled van az Úr! Irigyellek, na.

Egyszerűen fel nem foghatom, miként feltételezhetnek rólad olyan mértékű agyi alulbútorozottságot, hogy más okból lobog ott az a szivárvány. Szavazatmaximalizálásból? Ugyan… A szavazóid felét kifejezetten felbőszítené, ha igazak lennének a vádak. Tudod te jól, hogy létezik olyan kicsinység, ami képes erodálni bármilyen nagy egészet. Mint például ha egy óriási svédasztal egyik csücskében csücsülne egy icipici darabka…, izé, kutyapiszok. Ennél arról valaha is? Ugye, nem.

A józan paraszti ész fix, hogy közös bennünk, tehát kizárt itt a szexuális kirekesztés.

Ép ésszel képzelheti valaki a főváros főpolgármesteréről, hogy a homoszexuális hajlamúak javára kirekesztené a sokkal nagyobb, nem homoszexuális közösséget?!

Értem én azt is, amit a szerelem szabadságáról mondtál, hogy mennyire fontos, mennyire ki kell mondanunk! Nekem is pont ez jutott eszembe, amikor 12 éves koromban a szívszerelmem (lány volt) a 44-es villamoson a féltérdemre ült, a kalauznő meg majdhogy’ szájon nem vágta „…hol tanultad ezt a viselkedést, édes lányom?!” – felkiáltással. Mennyire megnyugodtam volna akkori tinédzser lelkemben, ha tudom, hogy jön majd 45 év múlva egy férfi, és megtorolja ezt az inzultust, plusz még mindenhova biciklit is rajzol!

Így utólag is, kösz.

Beszélnek itt összevissza ezek a bugrisok, hogy ha már a sarlókalapácsos lekerült, kellett valami harmadik zászló, mert itt mindig legalább három zászlónak kell lengedeznie, amiből az egyikben biztosan nincs, nem volt és sosem lesz nemzeti konszenzus (nem úgy, mint a közös ellenzéki jelöltállításkor). Meg hogy ezzel a zászlódologgal azt akartad mondani, hogy nálatok abban az épületben vannak a homoszexuálisok, a magyarok, meg a budapestiek. Most mondd, hova tették az emberek az eszüket?!

Egyébként, ha majd lesz az a propagandamenet az Andrássyn, neked ott a helyed! Már csak beosztásodnál fogva is. És engem cseppet sem zavar, hogy ott a helyed. Mint mondtam, liberális vagyok. Meg keresztény, meg fehér, ráadásul férfi; szóval drukkolok neked, hogy aznap jól süljön el, de jómagam akkortájt nem megyek Budapestre.

Csak ha pisztolyt tesznek a fejemhez, de az még a – remélem, távoli – jövő zenéje.

Mészáros József

 

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kukába dobta a budapesti városháza szivárványos zászlaját Novák Előd

Iratkozzon fel hírlevelünkre