Imádkozó nőket vertek meg brutálisan Indiában

Négy nő szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egy imaalkalomra összegyűlt keresztényeket támadott meg vascsövekkel felfegyverkezett radikális csoport Indiában.

Hindu nacionalista szélsőségesek brutálisan összevertek négy keresztény nőt egy sarurpuri imaalkalmon augusztus 11-én. Cikkünk írásakor az egyikük még mindig válságos állapotban van.

Rajesh Gupta lelkipásztor és vándormisszionárius családjával épp az észak-indiai településen tartózkodott, mikor a támadók érkeztek  – jelentette helyi forrásokra hivatkozva az International Christian Concern.

Az egyik hívő otthonában összegyűlt társaságra tíz szélsőséges rontott rá. Itt tartózkodott a lelkész is feleségével és lányával, ám amikor a nacionalisták megérkeztek, a lelkipásztor elfutott. A fahusángokkal és vascsövekkel felfegyverkezett támadók négy nőt vertek meg, köztük volt a lelkész felesége és lánya is. 

Az áldozatok súlyos fejsérüléseket szenvedtek, Sangeeta, a tiszteletes feleségének pedig a lába is eltört. Belső vérzéseivel jelenleg is életveszélyes állapotban kezelik a faridabadi kórházban. Az orvosi ellátást, lévén mindannyian szegény környezetből jöttek, nehezen tudják kifizetni.

A rendőrségen feljelentést tettek az elkövetők ellen. Augusztus 17-ig még semmilyen reakció nem érkezett a bűntényre.

 

Kiemelt képünkön hindu szélsőségesek épp egy Telesphore Toppo bíborosról készített babát égetnek Indiában. Forrás: World Watch Monitor.