Anyanyelvi segítség a határon túl élő fiatal magyar betegeknek

A Segítség.ma megoldás lehet az anyanyelvű ellátás jelenlegi nehézségeire. A külhoni magyar szakmai partnerek összefogásából létrejövő platform célja, hogy a magyar betegek a lehető legkönnyebben és leggyorsabban találjanak anyanyelvű egészségügyi és mentálhigiénés ellátást.

A MIK fontos feladatának tekinti azon fiatalok támogatását, akik születésüknél fogva, vagy életükben bekövetkezett eseményeknek, tragédiáknak köszönhetően valamilyen fizikai vagy mentális, szellemi hátránnyal, fogyatékossággal rendelkeznek vagy betegséggel küzdenek.

Az anyanyelven történő ellátás a határon túli területeken továbbra is problémát jelent a magyar kisebbségek számára, továbbá az ellátást biztosító szakemberek jelentős hiánya, aránytalan területi megoszlása tapasztalható.

A Segítség.ma jelenlegi verziója a potenciális támogatóknak, partnereknek és felhasználóknak nyújt részletes információt, a végleges felület őszre készül el, és számos szolgáltatással bővül.

A MIK partnerei az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Felvidékről az Artis Centrum, a Melioratio Gyermekfejlesztési Központ valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, Erdélyből pedig az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetsége.

A startup-ról bővebb felvilágosítást a kapcsolat@segitseg.ma címen kaphatnak az érdeklődők.

 

(MTI OS)

Kiemelt képünk forrása: Pixabay.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre