Nem mindegy, ki viseli a környezetszennyezés terheit

Nem mindegy, hogy ki viseli a környezetszennyezés terheit - jelentette ki Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Steiner Attila kiemelte: mindent meg kell tenni a környezetünk megóvásáért, az azonban nem mindegy, hogy ki viseli az ebből adódó intézkedések terheit.

Hozzátette: a most induló nemzeti konzultáció úgynevezett karbonadóval kapcsolatos kérdése is ezt boncolgatja. Ez akár több százezer forintos többletköltséget is jelenthetne egy magyar család számára.

Kijelentette: a kormány álláspontja világos, a legnagyobb terheket nem a családoknak, hanem a többletszennyezésért felelős nagyvállalatoknak kell viselniük.

Szerinte ez egy olyan kérdés, amely a következő időszakban végig jelen lesz, ezért fontos, hogy minden magyar állampolgár kifejthesse a véleményét ezzel kapcsolatban. Steiner Attila mindenkit arra buzdított, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Steiner Attila és családja látható a X. Európai Nagycsaládos Konferencián. Forrás:Facebook/Steiner Attila

Iratkozzon fel hírlevelünkre