Szektatagok csaptak le keresztényekre Nigéria eddig békés területén

Eddig ismeretlen fegyveres csoport Nigéria mostanáig viszonylag háborítatlan térségében hajtott végre támadást.

Augusztus 5-én este ismeretlen fegyveresek nyitottak tüzet keresztényekre Nigéria Baylesa államában. A támadásban legalább négy ember elhunyt, őket az azikoroi templomban gyilkolták meg, számolt be az International Christian Concern. A támadók az akciót követő menekülés közben többeket megsebesítettek, felgyújtották a templomot és több autót.

A bayelsai állami rendőrség hajtóvadászatot indított a támadók ellen, kettejüket már elfogták.

„A »Puffogó Vipera Hadművelet« operátorai korábban felderítették a terroristák búvóhelyeit, ahonnan kiűzték őket és felgyújtották a táboraikat. Arra gondolunk, ez egy választámadás lehetett a részükről” – közölte Asinim Butswat rendőrségi szóvivő.

A bűntény másnapján a rendőrség hivatalos közleményben kijelentette, hogy az elkövetők kézre kerítése jelenleg a legelső helyen van a prioritási listán.

Az ilyen jellegű támadások egyáltalán nem szokványosak Dél-Nigériában. Míg az északi régiókban mindennaposak a fulánik és a Boko Haram által elkövetett vérengzések, emberrablások és a kifejezetten keresztényeket célzó, népirtás-jellegű végzett támadások, a déli államokban relatív béke uralkodik.

Az utóbbi időkben azonban keresztényeket támadó különféle szekták, kultisták ütötték fel a fejüket délen, akik szertartásaikhoz gyakran használnak fel embereket is.

 

Nigériával kapcsolatos további cikkeinket itt olvashatják.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása az International Christian Concern.

Iratkozzon fel hírlevelünkre