Pályázat fiataloknak fenntartható fejlődés témában

A fiatalok világnapján ír ki pályázatot fenntartható fejlődés témában az Emberi Erőforrások Minisztériuma – jelentette be Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Rácz Zsófia kiemelte: a pályázat célja, hogy a jó ötletek nyilvánosságot kapjanak, ezért amellett, hogy az első három helyezett pénzjutalmat kap, az első szakmai gyakorlaton vehet részt a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnál, valamint több hazai és nemzetközi konferencián előadhatja esszéjét.

Pályázni szeptember 30-áig lehet, az eredményhirdetés október 21-én lesz – tette hozzá.

Elmondta, hogy az ENSZ 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét a fiatalok világnapjának.

A cél az, hogy felhívják a figyelmet a fiatalok társadalomban betöltött szerepére, jogaikra, kötelességeikre és a mindennapi problémáikra.

Rácz Zsófia kitért arra is, hogy a 20 évesnél fiatalabbak visszaigényelhetik a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját, a 35 év alattiak pedig maximum 42 500 forint értékben a nyelvvizsga díját. Előbbivel eddig mintegy 56 ezren, utóbbival több mint 88 ezren éltek.

A helyettes államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a gyermek és ifjúsági alapprogram idei témája a fenntartható jövő. Láthatóan ez a téma sokakat foglalkoztat, mert idén rekordszámú, több mint 600 pályázat érkezett fiatalokkal foglalkozó civil szervezetektől – közölte.

Rácz Zsófia beszámolt arról is, hogy jövőre egy győri fiatal, Kelemen Balázs lesz Magyarország ifjúsági ENSZ-küldötte.

 

(MTI)

Kiemelt képünkön Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár és Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára látható a mogyoródi Groupama tanpályánál tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Iratkozzon fel hírlevelünkre