Valóban elég indok az abortuszra, ha veszélyben a beach body-nk?

Rebecca Reid, a The Daily Telegraph magát feministának tituláló újságírója szerint nincs jó vagy rossz indok az abortuszra. A terhesszégmegszakítás elvégeztetésére az is bőven elegendő ok lehet – véli –, ha egy nő félti a testét a terhességgel járó átalakulástól. Persze a hibátlan „beach body" mellett más, „komoly" érveket is felsorakoztatott.

„Ha nem akarsz terhesnek lenni, akkor nem is kell – dönthetsz másként” – fogalmazott múlt heti cikkében Rebecca Reid, a The Daily Telegraph magát feministának tituláló újságírója, aki szerint az abortusz számtalan lehetséges indoka közül – kapaszkodjunk meg – mindegyik érvényes.

A kolumnista írásában egy nemrégiben napvilágra került esetre reagált: egy nő ugyanis azzal az indokkal kért abortusztablettát az egyik erre szakosodott szolgáltatótól, hogy nem szeretne terhesnek kinézni a vakációja alatt. A tabletta rendben meg is érkezett a megadott címre – csakhogy a levél küldöje nem valós személy volt, hanem egy nyomozó. 

Szomorú rekord Angliában: minden eddiginél több abortuszt végeztek tavaly

Nagy-Britanniában egyébként tavaly rekordszámú, összesen 209 519 abortuszműtétet végeztek el – ami 3,4 százalékos emelkedést jelent a 2018-as évhez viszonyítva. A koronavírus-járvány alatt pedig az otthon elvégezhető terhességmegszakításokat is engedélyezték a ködös Albionban. 

Döbbenetes: otthon elvégezhető abortuszt engedélyezett az Egyesült Királyság

Reid a fenti eset kapcsán fejtette ki: a nőknek valójában semmilyen indokot nem kellene megjelölniük ahhoz, hogy jogosultak legyenek a magzat halálával járó műtéti beavatkozásra – mivel ezen a téren nem létezik jó és rossz indok. Szerzőnk ezek után olyan nők történeteit osztotta meg, akik a közvélekedés szerint önző okokból nem vállalták gyermeküket. 

Az egyik ilyen történet egy bizonyos Rachelé, aki 26 évesen, friss házasként, a karrierjét féltve választotta az abortuszt – illetve azért, mert – mint mondta – szeretett volna még „élni” egy kicsit: vagyis inni, dohányozni és hajnalig bulizni a barátaival.

Erős abortuszpárti üzenet Hollywoodból

Egy másik idézett anyuka, a harmincas évei elején járó Nadia azért ment el terhességmegszakításra, mert még nem érezte magát késznek az anyaságra. „Nem akartam gyereket vállalni. Az életem a szórakozásról szólt és arról, hogy jól érezzem magam, úgyhogy bejelentkeztem abortuszra” – fogalmazott Reidnek a nő.

Az újságíró felidézte annak a modellnek az esetét is, aki 2014-ben szimplán azért végeztetett terhességmegszakítást, hogy bekerülhessen a Big Brother-be.

Riasztó üzenet Hollywoodból: Egy nő csak akkor lehet sikeres, ha abortálja gyermekét?

Reid szerint ezek mind egyformán nyomós indokok az abortuszra.

Álláspontja azért is nagyon ijesztő, mert az úgynevezett választáspárti abortusz-aktivisták eddig csupán olyan erkölcsi és morális indokokra hivatkozva próbálták a terhességmegszakítást minél szélesebb körben és minél hosszabb időre (akár a születés pillanatáig) kiterjeszteni, mint például az anya megerőszakolása, vagy a magzat betegsége.

A valóság ezzel szemben az, hogy már most is csupán az abortuszok elenyésző százaléka történik ilyen szomorú események miatt, a legtöbb esetben (90 százalék felett) az anya válsághelyzetére hivatkoznak.

S hogy mi számít válsághelyzetnek manapság? Ahogyan ebből a cikkből kiviláglik, talán már az is, ha nincs tökéletes beach body-nk… akkor viszont nagyon sokan vagyunk bajban!

Csak el e higgyük…

Forrás: christian.org.uk, lifenews.com, telegraph.co.uk

Iratkozzon fel hírlevelünkre